Augur (REP) piyasanın en çok değer kazanan parası oldu
Augur (REP) piyasanın en çok değer kazanan parası oldu

Augur (REP) ana ağ lansmanından önce tırmanışa geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayının ilk haftasında kendi ana ağına geçeceğini duyuran Augur (REP) dün itibarıyla %15 değer kazandı.

Augur (REP) piyasanın en çok değer kazanan parası oldu

Geçtiğimiz 24 saat içinde kripto para piyasaları, piyasa değerine toplamda 400 milyon dolar eklemesine rağmen günü yatay bir şekilde geçirdi. Tabi bazı istisnalar oldu, bunlardan en önemlisi, Augur günü dikey olarak tamamladı. ABD doları bazında %12’den fazla değer kazanan Augur, ABD merkezli kripto para borsası Poloniex’te 33,27 dolar seviyesine ulaştı. Yazım sırasında Augur, CoinMarketCap verilerine göre 31,78 dolar seviyesinden işlem görüyor. Augur şu anda, piyasa değerine göre en iyi 30. kripto para birimi olarak 349 milyon dolarlık piyasa hacmine sahip.

Augur (REP) grafiği
Augur (REP) grafiği

Augur (REP) hacimsiz artış gösterdi

Ancak, bu yükseliş son derece düşük işlem hacmi ile de ilişkili. Yazım sırasında, 24 saatlik likiditede REP sadece 3,7 milyon dolardı ve hiçbir ticaret çifti hacmi yeteri kadar fazla değildi. Kripto para piyasasına genel olarak baktığımızda, ilk 50’de sadece 10 adet kripto para Augur’dan daha düşük işlem hacmine sahip. REP hacminin yüzde 40’ından fazlası BTC ile yapıldı, geri kalanı ise sırasıyla ETH, USDT, EUR ve KRW işlem çiftleri takip etti.

Yeterli likidite bulunmayan piyasalarda büyük fiyat hareketlerinin suni olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekli. Bu yüzden fiyat yükselişinin Augur platformunun önümüzde ki günlerde kendi ana ağına taşınmasına bağlı olduğunu söyleyebiliriz.

“Augur gelmiş geçmiş en karmaşık merkezsiz uygulama.”

Augur, Ethereum’da merkezi olmayan bir uygulama (dApp) olarak çalışan eşler arası (P2P) bir tahmin piyasası. Kehanette bulunmak ve kahin anlamlarına gelen Augur, platform kullanıcıların gelecekteki herhangi bir olayın sonucuna dair tahmin yürütmelerine izin veriyor. Ayrıca bu tahminler üzerine bahis oynama gibi olanaklar sağlıyor.

Platform, ICO patlamasından çok önce, 2015’te projesini açıklayarak ICO’yla hayata geçti. Şimdi ise 9 Temmuz 2018’de kendi ana ağına geçiş yapacak. Kripto para yatırım fonu BlockTower Capital’in analisti Corey Miller, Augur’un Ethereum ağında olabilecek en karmaşık merkezsiz uygulama (dApp) olduğunu iddia ediyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin