Augur ağı güvenlik açığıyla çalkalanıyor.
Augur ağı güvenlik açığıyla çalkalanıyor.

Augur ağı güvenlik açığıyla çalkalanıyor: Bulan kişiye 5 bin dolar verildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Augur ağı hakkında büyük bir teknik güvenlik açığı tespit edildiği bildirildi. Söz konusu açık, saldırganların sahte UI verilerini elde etmesini sağlıyor. Bu durum Augur’un değerinde ve itibarında düşüşe sebep oldu.

Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen ve başarılı bir ICO’nun ardından başlatılan Augur, kullanıcıların olayların sonucu üzerinde bahis oynamalarına izin veren, merkezi olmayan bir tahmin pazarı platformudur.

Augur ağı hataların keşfedilmesi için bir ödül programı başlatmıştı

Ağı geliştiren ekip, maddi ödül programı başlatarak koddaki olası kusurları tespit etmeye teşvik etme konusunda oldukça ihtiyatlı davrandılar. Tespit edilen söz konusu hata, “droblin” isimli kullanıcı tarafından Hackerone’a gönderildi.

Bu güvenlik açığı, Augur uygulamasında verileri değiştirmek için gizli bir yöntem kullanarak ağa saldırılmasına izin veriyor. Açığın, kullanıcının kişisel verilerine erişim sağlayarak bir kimlik avı dolandırıcılığı oluşturmak için kullanılabileceği belirtiliyor.

Kahraman kullanıcıya 5 bin dolar ödül verildi

“Droblin” adlı kullanıcı, bunu aptal, basit, küçük ve kritik bir hata olarak nitelendirdi. Augur temsilcileriyle yaptığı konuşmadan sonra kahraman kullanıcı, başlangıçta sunulan  1.000 dolar yerine 5.000 dolarlık bir ücretle ödüllendirildi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Augur durmuyor… Başarılı lansmanı ve tahmin ödemeleri sonrası yüzde 28 artış gördü!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin