XRP, Filipinli ödeme platformu Coins.Ph'ye eklendi
XRP, Filipinli ödeme platformu Coins.Ph'ye eklendi

Asya kendi kripto vadisini Filipinler’de kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’de bulunan ve dünyadaki tek Kripto Vadisi olan Zug, artık yalnız değil. Asya, Filipinler hükümeti tarafından inşa edilecek kendi Kripto Vadisi’ni kurmaya hazırlanıyor. Hükümet, Cagayan Özel Ekonomik Bölgesi (CEZA) ve Freeport’ta, 25’den fazla kripto firmasının iş yapabileceği bir fintech ve kripto alanı oluşturmaya hazırlanıyor. Bu amaçla, özel bir geliştirici olan Northern Star Gaming & Resorts Inc. ile bağlantı kuruldu.

Filipinler, Blockchain’e inanıyor

The Crypto Valley of Asia (CVA), daha önceden de belirtildiği gibi, sıkı güvenlik protokollerine uyacak minimum 25 konut projesi için yer sağlayacak. Bu, hükümetin uluslararası Blockchain şirketlerini çekmek için ve bir fintech ekosistemini teşvik etme teklifinin bir parçası olarak görülüyor.

CVA, CEZA’da yer alan lisanslı denizaşırı sanal borsalar (OVEs) için sıkı güvenlik gerekliliklerine uygun olarak geliştirilen Cyberpark içinde 25 dükkanlık bir konut projesi oluşturacak. Kripto vadisi ek olarak ortak çalışma ve yaşam alanları, iş inkübasyonları ve hızlandırma merkezlerinin yanı sıra OVE’lerin arka ofisleri ve küresel kripto alanına servis sağlayıcısı olarak hizmet verecek.

Böylesine ayrıntılı bir kripto gelişiminin oluşturulmasının temel hedefi, ülkeye daha fazla yabancı yatırım çekmek ve küresel fintech gelişmelerinin merkezi haline gelmek.

CEZA CEO’su Raul L. Lambino’nun açıklaması

Crypto Vadisi’nin, ülkeyi fintech ve Blockchain ile ilgili işler için en önemli offshore destinasyonlarından biri haline getirmesini ümit ediyoruz.

Projede Filipinler hükümetine yardımcı olan şirket, kendi tarafından 100 milyon dolarlık büyük bir yatırım gerçekleştirmiş olan Nothern Star oldu. Bu para, önümüzdeki 10 yıl boyunca taksitle ödenecek.

Başkan Enrique Gonzalez şöyle söyledi:

Asya Crypto Vadisi ve CEZA, Filipinler’i fintech ve Blockchain dünyasına taşıyacak. İsviçre Zug gibi diğer ilerici teknoloji bölgelerinde olduğu gibi, eğitim ve BPO eğitimi yoluyla inovasyon, girişimcilik ve kritik becerilerin geliştirilmesini teşvik eden bir ortam yaratacağız.

btcwires

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin