Asya Kıtası’nda Blockchain mesleklerine ilgi artıyor
Asya Kıtası’nda Blockchain mesleklerine ilgi artıyor

Asya Kıtası’nda Blockchain rüzgarı esiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yani yapılan bir araştırmaya göre Asya Kıtası’nda Blockchain ve kripto işleri çok fazla arttı. Aynı zamanda yeni teknolojinin Asya’daki geleneksel sektör işçilerine hitap ettiği ortaya çıktı.

Asya Kıtası’nda Blockchain mesleklerine ilgi artıyor

Blockchain teknolojisi, bilginin manipüle edilmesine veya değiştirilmesine gerek kalmadan güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayan bir dijital defter. Ayrıca Blockchain, çeşitli kripto para birimleri ve dijital paralar tarafından kullanılan teknoloji. Amerikalı yöneticilerin %44’ünün teknolojinin aşırı derecede pahalı olduğuna inanması nedeniyle geçtiğimiz yıl boyunca Blockchain üzerinde büyük bir ön yargıya sahiplerdi.

Bununla birlikte, bu kurumlar potansiyel olarak teknolojiden çok fazla yararlanmak için araştırmalarını durdurmadı. İşe alım firması Robert Walters, Blockchain ve kripto para teknolojisiyle ilgili pozisyonların sayısında yüzde 50’lik bir artış görüldüğünü söyledi. Asya’da iş arayanlar, popüler iş arama motorlarına göre, gerçekten de Blockchain pozisyonlarına giderek daha fazla ilgi duyuyorlar. Bu rakamlar spekülatif ve bölgesel olsa bile, tüm işaretler dünya çapında patlayan bir sektörü haber veriyor. Aşağıda, Blockchain rollerine yönelik artan talebi özetleyen bir grafiğe yer verildi.

Yeni oluşan sektörde tecrübeli insan bulunamıyor

Singapur merkezli kripto cüzdanı TenX’in kurucusu olan Julian Hosp, sektörde çalışan çoğu kripto uzmanının diğer sektörlerden olduğunu ve şirketin, kripto sektörü içerisinden neredeyse hiç kimseyi işe almadığını söylüyor. Kripto endüstrisine giren tecrübeli insan sayısı çok az. John Mullany, Hong Kong’daki Robert Walters’ın finans hizmetleri müdürü ve konu hakkında şu bilgileri verdi:

Adayların çok fazla ilgisinin olmasına rağmen, pek fazla bilgili değiller. Ama yine de, insanlar, geliştirici rolleri için gerekli gerçek beceri kümelerine sahipler.

Büyük organizasyonlar, Blockchain teknolojisini mevcut altyapılarına adapte etmenin yollarını buldukça, diğer kuruluşların bu durumla nasıl rekabet edebileceklerini değerlendirmelerine neden oluyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin