Bitcoin ticaretindeki artış, Asya dopingli olabilir
Bitcoin ticaretindeki artış, Asya dopingli olabilir

Rapor:”Asya haber başlıkları kripto para fiyatlarına önemli etki yapıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mosaic tarafından yayınlanan bir raporda, Çin’in dijital varlık platformlarını sürekli olarak baskı altında tutmasına rağmen Asya’nın kripto ekosisteminde öncü bir etki yaptığı tespit edildi. Çalışma, Asya gelişmelerinin BTC fiyatlarındaki dalgalanma üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Aynı zamanda Asyalı traderleri hedef alan artan kripto para borsalarına dikkat çekiyor.

Asya haberleri fiyat üzerinde önemli bir etki yapıyor

Raporda, bölgedeki önemli olayların BTC fiyatlarındaki dalgalanmalar üzerinde önemli bir etkisi olduğu belirtiliyor. Ve 2013’ten bu yana “Asya bölgesinden 11 büyük manşetin BTC fiyat hareketlerinden sorumlu olduğu” öngörülüyor.

Söz konusu haber etkinliklerinin 10 takvim günü içerisinde gerçekleşen fiyat hareketleri yüzde 0,5 ile yüzde 57,5 arasında değişirken, ortalama fiyat dalgalanması yüzde 18,5 olarak gerçekleşmiş. Bugüne kadar ise BTC’nin ortalama günlük volatilitesi, son 30 günde yaklaşık yüzde 5,5 ve son 252 günde yüzde 3,5 olarak tespit edilmiş.

Raporda ayrıca Asya ülkelerinin madencilik sektörü üzerindeki etkisi vurgulanarak, Asya’nın dünyanın BTC hash rate’sinin yaklaşık üçte ikisine ve hash rate’si en büyük 17 maden havuzundan 11’ine ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

2018’de Yeni Borsaların Üçte biri Asya’da

Rapora göre, 2017 yılında açılan 37 borsadan 20’sinin Asya ülkelerinde kayıtlı olduğu tespit edildi. En çok rağbet gören yargı yetkisinde sekiz yeni kripto borsası olan Singapur olurken ardından dördü Hong Kong ve ikişer tane ile Güney Kore ve anakara Çin oldu.

Bununla birlikte, Mozaic, bölgede yeni borsaların çoğalmasının, 2018’in ilk yarısı boyunca yeni Asya borsalarında bir yavaşlamaya dikkat çekerek, Çin’in kripto para platformlarındaki baskılamasıyla artabileceğine dikkat çekiyor. 2018’de açılan 9 borsanın ise yalnızca üçünün Asya bölgesinde açıldığı bildiriliyor. Bu borsalar Çin, Hong Kong ve Singapur’da faaliyete geçti.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin