abd iran yaptirim
ABD meclis üyeleri İran’ın kripto para çabalarına da yaptırım yapılmasını istiyor

ABD meclis üyeleri İran’ın kripto para çabalarına da yaptırım yapılmasını istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Kongresi’nde bu hafta görüşülen tasarı, İran’ın kendi kripto para birimini geliştirme çabalarına karşı sert bir önlem alınması üzerinde duruldu.

ABD düzenleyicileri son aylarda İran hükümetinin ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için Venezuela’nın devlet destekli kripto parası Petro’ya benzer bağımsız bir kripto para kullanma niyetleri konusunda uyarıda bulundular.

ABD kongresi İran’ın bağımsız kripto para çıkarma çabalarına teknolojik destek verenlere yaptırım düşünüyor

İran Yasadışı Mali eylemlerini engelleme içeriğinin bazı bölümleri, Temsilci Mike Gallagher (R-Wisc.) tarafından özetlendi. Ve İran’ın bağımsız bir kripto para oluşturma çabaları olduğunu dile getirdi. Konuyla İlgili bir tasarı ise Senato’da Senatör Ted Cruz (R-Texas) tarafından sunuldu. Öneriler, bilerek İran’a fon sağlayan, hizmet veren veya “İran dijital para biriminin gelişimi ile bağlantılı olarak kullanılan teknolojik destek” sağlayanlara karşı yaptırım çağrısında bulunuyor.

Bu yeni gelişme, Trump yönetiminin Mayıs 2018’deki İran nükleer anlaşmasından veya Ortak Kapsamlı Eylem Planından (JCPOA) geri çekilme kararıyla bağlantılı olarak görülüyor.

Gallagher, “JCPOA’dan geri çekilmek, İran rejimi üzerindeki baskıyı hızlandırmanın ilk adımıydı” derken şöyle devam etti:

Artık azami ekonomik baskı uygulayacak ve İran rejiminin bölgedeki şiddeti artırma kabiliyetini azaltacak önemli bir penceremiz var. Bu mevzuat İran’ın tam olarak uluslararası finans camiasından irtibatını etkili bir şekilde kesebilir.

İran, son haftalarda kripto paraları ilgilendiren konularla ilgili haberlerle gündeme geliyor

Bu haftanın başlarında, bir İran hükümet yetkilisi Blockchain’i benimsemenin artılarından bahsetti. İslam Cumhuriyeti’ndeki ucuz elektrik, İran’ı Bitcoin madenciliği çiftlikleri için cazip bir yer haline getiriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin