Asrock madencilik pazarına ekran kartları sunmaya hazırlanıyor.
Asrock madencilik pazarına ekran kartları sunmaya hazırlanıyor.

Asrock madencilik pazarına ekran kartları sunmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Anakart üreticisi Asrock’un, nisan ayında kripto para madenciliği için yeni ürünler sunacağı bildiriliyor. Şu anda, şirketin ürettiği anakartlar için kripto para madencilerinden güçlü bir talep var. Madencilik ekipmanı satışları, 2017 yılında Asrock’un satışlarını artırmıştı. Bu kez Asrock madencilik pazarına ekran kartları sunmaya hazırlanıyor.

Asrock madencilik pazarına bu kez ekran kartları sunacak

Donanım üreticisi Asrock’un önümüzdeki aylarda ekran kartı pazarına girmeyi planladığı bildiriliyor. Şirket kendi grafik işlem ünitesini (GPU), AMD çiplerine göre tasarlayabilir ve bunlar kripto para madenciliği uygulamalarında kullanılabilir.

Radeon işlemcilerin, bazı popüler kripto paraların madenciliği konusunda çok verimli olduğu düşünülüyor. GPU’lar, esas olarak, Ethereum(ETH) ve Monero(XMR) gibi altcoin madenciliği için kullanılıyor.

Asrock ekran kartı madenciliği piyasasına giriyor

Madencilik sektörü ivmesini sürdürürse, şirketin hisse başına kazancı 2018 yılında 0,31$’a dönebilir. Asrock, 313 milyon dolar konsolide gelir ve 2017 yılı için 16 milyon dolar net kâr oranı açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl şirket yüksek kaliteli anakart satışlarını artırdı. Ayrıca, düşük maliyetli ve sunucu anakartlarının yanı sıra tüketici odaklı ağ ürünleri üretiyor. Ocak 2018’de Asrock, gelirlerini yıllık bazda %35,05 oranında arttığını bildirmişti.

Olumlu sonuçlar, şirketin 4 milyon anakartın altında sattığı 2016 yılındaki zayıf performanstan sonra geldi. Digitimes, önceki yıllarda bu miktarın yarısından daha azını gösteriyor. 2017 satışları, özellikle orta menzilden üst düzey anakartlara yapılan sevkiyatların artması ve aynı zamanda kripto para birimi madenciliği uygulamalarında kullanılan anakartların güçlü satışlarından kaynaklanıyor. Asrock, IPC ve sunucu anakartlarını da sunan ürün portföyünü çeşitlendirdi. Bu hareket, tüketici sektörüne olan bağlılığı azaltmayı amaçlıyordu.

Ekran kartı pazarında yer kaldı mı?

Asrock’un planları hakkındaki haberler, büyük kart üreticilerinin kripto para madencilerinden gelen talebin azalacağını gösteren raporlardan sonra ortaya çıktı.

Birkaç hafta önce Advanced Micro Systems, güçlü pazar talebine yanıt olarak grafik kartlarının üretimini artırmaya yönelik niyetlerini açıklamıştı. Ancak son zamanlarda, şirket yeni kripto piyasası ve düzenleyici risklerin GPU satışlarını etkileyebileceğini belirtti. Madencilerden gelen talebin azalması, bu yılki iş kararlarını etkilemesi muhtemel. Asrock madencilik endüstrisin ekran kartları sunarsa, bu durum AMD işlemcilerin diğer kart satıcılarına tedarikini de etkileyecektir.

Bazı yayınlara göre, diğer önde gelen GPU üreticisi Nvidia, yeni video işlem üniteleri sunma planlarını geri çekti. Şirketin madencilik uygulamaları için yeni bir “Turing” grafik kartı ortaya çıkaracağı söylendi. Daha sonra, en az Temmuz’a kadar yeni ürünlerin açıklanmayacağı bildirildi. Bunun üzerine, Turing sadece başka bir oyun GPU’su olarak sunulabilir. Tüketici segmentindeki bir sonraki jenerasyon olan Ampere mimarisinin piyasaya sürülmesi de ertelenebilir. Daha önce Nvidia, perakendecilerin, oyuncuların paylarını almasını sağlamak için toplu olarak satın alınabilecek ekran kartı sayısını sınırlamalarını istemişti.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin