Aşırı elektrik tüketimi Çinli'yi ele verdi
Aşırı elektrik tüketimi Çinli'yi ele verdi

Aşırı elektrik tüketimi Çinli madenciyi ele verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli bir adam, Bitcoin madencilik operasyonunu finanse etmek için elektrik çalmaya teşebbüs ettikten sonra Çin polisi tarafından yakalandı. Aşırı elektrik tüketimi Çinli’yi ele verdi.

Soyadı Ma olan şüpheli, ülkenin Anhui bölgesinde iki yüz bilgisayarla Bitcoin ve Ethereum çıkardı. Yerel basın kuruluşu Xinhua’ya göre Ma, polis tarafından el koyulan bu bilgisayarları çalıştırabilmek için toplamda 150 megawatt elektrik çaldı.

Polis kaynaklarına göre Ma, nisan ayında donanımı satın alırken kripto para madenciliği işlemlerini yürütmek için gerekli güç maliyetleri hakkında hiçbir fikre sahip değildi ve iki yüz bilgisayarın, günlük 6000 yuanı (930 dolar) bulan elektrik sarfiyatını karşılayabilmek için kendince bir yöntem geliştirdi.

Yerel şebekenin anormal elektrik kullanımı olduğunu bildirmesi üzerine polis, Ma’ya baskın yaptı. Olay yerini inceleyen polis, elektrik sayacının kısa devre yaptırıldığını fark etti.

Aşırı elektrik tüketimine Çin işi çözüm

Çinlilerin madenciliğe yoğun ilgisi üzerine artan elektrik tüketimi bu gibi olayların yoğunlukla yaşanmasına sebep oluyor. Bu konuda Çin polisi aldığı önlemleri artırarak elektrik şebekesine aşırı yüklenme olan bölgelerde inceleme başlattı.

2018 yılı için dünyada üretilen tüm elektriğin binde beşinin sadece Bitcoin madenciliği için kullanılması bekleniyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İşte Çin’e göre en iyi kripto paralar

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin