Zcash (ZEC) Coinbase Pro'da başlıyor
Zcash (ZEC) Coinbase Pro'da başlıyor

ASIC madencileri Zcash ağını ele geçiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni elde edilen verilere göre Zcash ağı %40 oranında ASIC madencileri tarafından yönetiliyor. ASIC’ler büyümeye Zcash ağının en büyük madenci havuzunu geride bırakabilecek şekilde devam ediyor.

ASIC madencileri Zcash ağınının  yüzde 40’ını ele geçirdi

Bir ay önce Bitmain Equihash madenci Antminer Z9 Mini’yi piyasaya sürdü. Bu donanımın hedefi Bitcoin Gold, Zcash, Komodo ve buna benzer algoritmaları destekleyen diğer kripto paralardı. Bundan kısa bir süre sonra, bir Rus kripto para yayını olan Forklog’un verilerine göre ASIC’ler ağların karma gücünün büyük bir kısmını ele geçirmeye başladı.

Forklog’un rapora göre, 15 gün içerisinde ASIC madencilerinin gücü çok hızlı yükseldi ve Zcash ağındaki blokların payını %40’a çıkardı. Ayrıca en büyük madenci havuzu Flypool’u geçti. Önümüzdeki haftalarda bu oranın artabileceği belirtiliyor. Çünkü Bitmain’in donanımlarının henüz her noktaya gönderilmediği öne sürülüyor.

ZenCash ve Bitcoin Gold yüzde 51 saldırısına maruz kaldı

Eğer böyle giderse ZenCash ve Bitcoin Gold’da olduğu gibi başka kripto paralarda da  %51’lik bir saldırısıyla karşılaşabiliriz. Geçtiğimiz haftalarda Equihash algoritmasını kullanan ZenCash ve Bitcoin Gold yüzde 51 saldırısına maruz kaldı. ZenCash bu saldırıda yaklaşık 360 bin dolar kayıp verdi.

Adil olmak gerekirse, Bitmain’in %51’lik bir saldırı gerçekleştirdiğini veya bunun Zcash ile yapmayı planladığını gösteren hiçbir kanıt yok. Ancak, diğer Equihash ağlarında böyle bir saldırıya yol açan paternin tekrarlandığı görülüyor.

Cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin