Artık Rusya ve İran, iki ülke arasındaki ticarette kripto paraları kullanacak
Artık Rusya ve İran, iki ülke arasındaki ticarette kripto paraları kullanacak

Artık Rusya ve İran, uluslararası ticarette kripto paraları kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus haber portalı RBC’nin haberine göre, İran ve Rusya batı yaptırımlarından kaçınmak için kripto paraları kullanmaya başlayacak. Bu şekilde artık Rusya ve İran, uluslararası ticarette kripto paraları kullanıyor olacak.

Artık Rusya ve İran, iki ülke arasındaki ticarette kripto paraları kullanacak

İran Ekonomik İşler Komisyonu başkanı Mohammad Reza Pourebrahimi, her iki ülkenin ABD doları işlemlerinden kaçınmak için kripto paraları kullanabileceğini belitti. Ayrıca kripto paraların SWIFT ödeme sisteminin yerini alabileceğini de sözlerine ekledi. Mohammad Reza Pourebrahimi, Rusya Federasyon Konseyi Ekonomik Politikalar Komitesi başkanı Dmitry Mezentsev ile yaptığı toplantıda, İran Merkez Bankası’nın, kripto para kullanımı için öneriler geliştirmeye başladığı müjdesini verdi. Ayrıca Mohammad Reza Pourebrahimi, konuyu Duma Ekonomik Politika Komitesi’nde tartıştıklarını, İran ve Rusya’nın bu alanda işbirliği kurduğunu şu sözleriyle açıkladı:

Rusya da bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Bu işi ilerletmeyi başarırsak, mal alışverişinde kripto para kullanan ilk ülkeler olacağız.

Venezuela, uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya olan başka bir ülke

Buna karşılık Dmitry Mezentsev, hem Rusya hem de İran’a karşı halihazırda yürürlükte olan uluslararası yaptırımların zemini karşısında, ülkeler arasındaki bankalar arası ilişkilerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Öte yandan RBC’ye göre, bankalar arası çalışma grubunun mali ve bankalar arası işbirliği konulu toplantısının bu yıl 5 Temmuz’da Tahran’da yapılacağını bildirdi. Geçtiğimiz hafta Mohammad Reza Pourebrahimi, uluslararası bankacılık sistemine erişimleri olmadan İran vatandaşlarının bugüne kadar kripto paralarda 2,5 milyon dolarlık bir harcama gerçekleştirdiğini belirtti.

Venezuela, uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya olan başka bir ülke. Venezuela da kısa bir süre önce bu yaptırımlardan kaçınmak için kendi petrol destekli kripto parasını piyasaya sürdü. Bazı eleştirmenler ise bunun, uluslararası finans piyasasına girmek için yasa dışı bir yol olduğu belirtiyor. Petro’nun piyasaya tanıtılmasından sonra Türkiye ve İran kendi devlet destekli kripto parasını çıkarabileceğini duyurdu. Rusya da CryptoRuble’yi 2019’un ortalarında piyasaya sürmeyi hedefliyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin