Petro Venezuela'nın ABD’ye karşı umudu
Petro Venezuela'nın ABD’ye karşı umudu

Artık Petro Venezuela’nın resmi para birimi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’yı hiperenflasyondan kurtarmak için savaşan Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, daha önce çıkardığı kripto para birimi Petro’yu Venezuela’nın ikinci resmi para birimi olarak ilan etti. 20 Ağustos’ta Venezuela’nın iki resmi para birimi olacak: Bolivar ve Petro kripto para birimi. Bu iki para biriminde değeri aynı olacak. Artık Petro Venezuela’nın resmi para birimi olarak kabul ediliyor!

Petro Venezuela’nın ABD’ye karşı umudu

TV yayınında halka yeni para birimini duyuran Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, “Venezuela’nın önümüzdeki Pazartesi günü itibariyle iki resmi parasının olacağını söyledi. Petro Maduro’nun petrol varilleriyle desteklediği bir kripto para birimidir. Venezuela’nın Bolivar’dan ziyade Petro ile uluslararası ticaret yapmak istemesinin sebebi ABD hükümetinin uyguladığı yaptırımlar olarak gösteriliyor.

Venezuela’da maaşlar kripto para ile ödenecek

Resmileşen Petro sadece devletin petrol endüstrisi tarafından kullanılacak ve aynı zamanda Bolivar’a sabitlenecek. Petro’nun kullanılmasıyla, Venezuela’nın resmi istikrara erişmesi ve Bolivar’ın egemen bir yapıya kavuşması hedefleniyor. Maduro, para birimlerinin değerlemeleri, Merkez Bankası (CBV) tarafından yapılacağını duyurdu. Ayrıca, Petro ile maaş ödemeye yönelik yeni sisteme geçilecek. Mal ve hizmetlerin eşleşmesi için yeni bir fiyatlandırma kuralı da oluşturulacak ancak konuyla ilgili daha fazla detay paylaşılmadı.

Yapılan açıklamada yeni Bolivar’ın eskisinin bir süslü kopyası olacağı ifade edildi. Vatandaşlar, sahip oldukları her 100 bin eski Bolivar için bir tek Bolivar Sovereign talep edebilecekler. Venezuela’nın hiperenflasyon endeksi yakın zamanda bir milyona ulaştı. Oldukça değersiz olan Bolivar ile 450 dolar değerinde bir kahve almak için, bir milyon Bolivar ödemeniz gerekir. Kabaca 1 Bolivar, 30 Amerikan sentine eşdeğer.

Başka bir dünyada olsa, Petro gibi bir kararlı devlet destekli kripto parayı kutlayabilirdik. Bunun yerine, yapabileceğimiz tek şey Venezuela halkı için işleri daha da kötüleştirmeyeceğini ümit etmek, kesinlikle yeterince acı çektiler.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin