Artık kripto paralar, zekat ve sadaka olarak kabul edilecek!
Artık kripto paralar, zekat ve sadaka olarak kabul edilecek!

Artık kripto paralar, zekat ve sadaka olarak kabul edilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Londra’da yaşayan Müslümanların önemli ibadet yerlerinden birisi olan Masjid Ramadan diğer adıyla Shacklewell Lane Mosque, Ramazan ayı için önemli olan zekat ibadeti hakkında ilginç bir açıklama yaptı. Türk İslam Dayanışma Derneği tarafından Londra’da açılmış olan ve her yıl yüz binlerce müslümanın akın ettiği camii, zekat ve sadaka bağışları toplanırken, kripto para kabul etmeye başlayacaklarını açıkladı. Bu gelişmeyle, artık kripto paralar, zekat ve sadaka olarak kabul edilecek!

Masjid Ramadan Camii, İngiltere’de bir ilke imza atıyor

Camiinin imamı Erkin Güney,  ve camii cematinden olan Zayd al Kair ve Gurmit Singh, tüm kripto para kabul sürecinin Combo Innovations tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. Gurmit Singh, imam  Erkin Güney’e bu konuda bir teklifte bulunduğunu belirtti. Erkin Güney, konuya yönelik şunları söyledi:

Gurmit Singh bu konuda bir öneriyle bana geldi. Daha sonra bu konuda neler yapılabilir diye düşündük ve aklımıza böyle bir fikir geldi. Daha sonra bu konuda araştırmalar yaptık ve İngiltere’de birçok vakfın zaten kripto paraları kabul ettiğini gördük. Bunlardan bir tanesi de Müslüman bir vakıf. Araştırmamızı genişlettikçe, dünyanın çeşitli yerlerinde zekat olarak kripto paraları kabul eden kuruluşların olduğunu gördük. Bu yüzden İngiltere’de böyle bir uygulamaya yapacak olan ilk yer olduğumuz için mutluyuz.

“Bu teknoloji tüm dünya ile iletişimi bir başka düzeye taşıyabilir.”

Gurmit Singh, yerel bankaların camiiler ile bu aşamada ilgisi olmayacağını belirterek, böyle bir yeniliğe öncülük ettiği için çok sevinçli olduğunu da sözlerine ekledi. Uzun yıllardır kripto para sektörüne yatırım yapan Gurmit Singh, ücretsiz olarak projenin danışmanlığını yaptığını belirtti. Ayrıca  Gurmit Singh, kripto para ve helallik/haramlık konusunun tartışmalı bir konu olduğunu vurguladı. Gurmit Singh, kripto paraların helal mi haram mı olduğu konusunda birçok din adamının fikir birliği kuramadığını da belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Mortgage krizi 2007 yılında ülkeyi kötü etkiledi. Bu olaydan önce 1992’de kara Çarşamba oldu, yine 1987’de kara Pazartesi oldu ve tüm bunların öncüsü olarak da bilinen 1929 Wall Street çöküşü de yaşandı. Tüm bunlar bankacılık sisteminin aslında ne kadar savunmasız olduğunu  gösterdi. Mali bir perspektif ile bu konuyu dinle birleştirmek için bir Blockchain derneği kuruldu. Bu teknoloji tüm dünya ile iletişimi bir başka düzeye taşıyabilir. Geleneksel sistemde ise bunu yapabilmeniz kısıtlı. Bu modelin gerçekten önemli olabileceğine inanıyoruz.

Camii, zekat ve sadaka olarak Bitcoin ve Ethereum’u kabul edecek

Kripto para ile zekat ve sadaka verilebileceğini açıklayan camiinin yönetim kurulu, zekat ve sadaka bağışları toplanırken Bitcoin ve Ethereum’u kabul edeceklerini açıkladı. Erkin Güney konuyla ilgili şunları söyledi:

Zekat yerel halkımızdaki fakirleri beslemek ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kullanılacak. Ayrıca kalan parayı, camiide ihtiyaç duyulan acil yenilemelere yardımcı olmak için bir kenara koyacağız. İnşallah kripto para kampanyası başarılı olur ve gerekli miktarda bağışları toplarız. Eğer işe yararsa, eminim ki sadece İngiltere’de değil, dünya çapında bir çok başka camii ve İslami yardım kuruluşu da aynı uygulamayı yapmaya başlayacak.

Artık kripto paralar, zekat ve sadaka olarak kabul ediliyor

Cami’nin dini danışmanlarından olan ve din ve tarih konusunda master yapan Zayd al Khair ise, Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili şunları söyledi:

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin artan kullanımı ile, İslam alimleri arasında, onların helal mi haram mı olduğu konusundaki tartışmalarda bir artış oldu. Başlangıçta, bu konuya yönelik herhangi bir düzenleme olmaması nedeniyle kripto paralara yönelik birçok olumsuz görüş dile getirildi. Ancak, pek çok din adamı, bu dijital para birimlerinin, temel İslami ilkeleri ihlal edip etmedikleri konusunda net bir görüş belirtmekten ziyade, bu konuların yeni olması nedeniyle tarafsız bir duruş sergilemeyi tercih etti. Yakın zamanlarda ise, birkaç din adamı kripto para kullanımının savunuculuğunu yapmaya başladı.

Masjid Ramadan Camii’nin yönetim kurulu, projeyle ilgili camii cemaati ile görüşerek bu konu hakkında net bir fikre varacak. Ayrıca camii, bu toplantıda kripto para birimlerini tartışmak ve potansiyel kullanımlarına dair bilgi vermeyi de düşünüyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin