Hayvan yetiştiriciliğinde Blockchain ilk kez İngiltere’de kullanılacak
Hayvan yetiştiriciliğinde Blockchain ilk kez İngiltere’de kullanılacak

Artık hayvan yetiştiriciliğinde Blockchain kullanılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık’taki Gıda Standartları Ajansı (FSA), kesimhanelerde uyumun sağlanmasına yardımcı olan Blockchain teknolojisine dayalı bir uygulamanın deneme çalışmalarını yeni bitirdi. FSA’nın web sitesindeki bir açıklamaya göre, bu gıda endüstrisinde kalite kontrolü amacıyla ilk kez Blockchain çözümlerinin uygulandığını gösteriyor. Bu uygulama ile artık hayvan yetiştiriciliğinde Blockchain kullanılıyor.

Hayvan yetiştiriciliğinde Blockchain ilk kez İngiltere’de kullanılacak

FSA’daki Bilgi Yönetimi Müdürü Sian Thomas konuya yönelik şunları söyledi:

Bu gerçekten heyecan verici bir gelişme. Blockchain teknolojisinin, gıda endüstrisinin bir kesimine, örneğin bir çok denetim ve sonuçların harmanlanmasının gerektiği bir parçaya gerçek değer katabileceğini düşündük. Yaklaşımımız, teori gerçeğini yaratacak olan sektörle veri standartlarını geliştirmek oldu ve Blockchain’in gerçekten de gıda endüstrisinin bu bölümünde işe yaradığını gösterdiğimiz için çok memnunum. Sanırım sanayi ve hükumet için bu yaklaşımı genişletmek ve geliştirmek için birlikte çalışarak büyük fırsatları değerlendirebiliriz.

FSA tüm gıda endüstrisinde Blockchain’i kullanmak istiyor

FSA, farklı mezbahalarda Blockchain uygulaması ile denemelere devam etmeyi planlıyor. Eğer gelecek sonuçlar ümit vericiyse, FSA gıda endüstrisine uyum sağlamak için endüstri genelinde Blockchain uygulamalarına izin verecek. FSA, geçtiğimiz yıl Blockchain teknolojileri konusunda işbirliği yapan bir grup kurdu. Bu da gıda endüstrisini düzenleyen en iyi araçları geliştirmek için akademi ve iş uzmanlarını bir araya getirdi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin