Artık Bitcoin kullanarak kebap satın alabilirsiniz!
Artık Bitcoin kullanarak kebap satın alabilirsiniz!

Artık Bitcoin kullanarak kebap satın alabilirsiniz!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya medyası geçtiğimiz günlerde ülkenin fast food zinciri olan Kebabs Origin’in şu anda kebaplar ve menüsünde bulunan diğer ürünler için Bitcoin ve kripto ödemeleri kabul ettiğini doğruladı. Buna göre, Bitcoin ile birlikte, şirket aynı zamanda Binance’in kısmen sahip olduğu Avustralya seyahat firması TravelbyBit ile bağlantılı olarak bir Lightning Network’ü de kabul ediyor.

Avustralya Fast Food zinciri Bitcoin ve kripto ödemelerini kabul ediyor

Bununla birlikte TravelbyBit, dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Ekim 2018’de bu şirkete sahip olduğunu onaylamasından sonra oldukça ünlü oldu. Origin Kebab, Queensland Teknoloji Üniversitesi (QUT), Westfield Chermside, Broadbeach ve Eagleby olmak üzere dört Queensland mağazasında Bitcoin ödemelerini kabul ettiğini onayladı. 

Alternatif ve yenilikçi ödeme yöntemlerinin ardından, Origin Kebab severler artık Bitcoin kullanarak Kebap, falafel ve diğer menü öğelerine erişebiliyor. Bitcoin’in yanı sıra, firma Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) gibi diğer kripto paraları da kabul ediyor. Bitcoin Lightning Network ödemelerinin entegrasyonu ile birlikte uygulama ultra hızlı ve güvenli işlemlerde avantaj sağladı.

Origin Kebab, Avustralya’nın ilk Bitcoin restoranlarından biri

Bununla birlikte, dört mağaza deneme için seçildi. Eğer kripto ödeme testi düzenli ve sorunsuz bir şekilde giderse, Origin Kebab’ları 49 kriptoda benzer kripto ödemelerini alacak. Bununla birlikte, bir deneme süresinin sürdüğü bu fast food girişimi, ‘Avustralya’nın ilk Bitcoin restoranlarından biri olduğunu iddia ediyor.

Origin Kebap Genel Müdürü olan Burhan Göktaş, Bitcoin’in çalışma şeklinden oldukça etkilendi ve entegrasyondan heyecanlandı. Göktaş, Coca-Cola ile yaklaşmakta olan potansiyel sponsorluğu eklediğini belirterek, “Kurulumdan 40 dakika sonra (Chermside’da) Bitcoin’de satış yaptık” dedi. Origin Kebap Genel Müdürü konuya yönelik şunları söyledi: “Coca-Cola gibi birini gemiye götürebilirsek, bu kripto para biriminin güvenilirliğini arttır. Ülkedeki diğer büyük zincirleri daha fazla benimsenmeye yardımcı olmak için denemeye teşvik ediyoruz. Gemiye atla!

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin