782 milyon USDT sahibi Binance kullanıcıları endişeli: Binance CEO’su Tether durumunu değerlendiriyor
782 milyon USDT sahibi Binance kullanıcıları endişeli: Binance CEO’su Tether durumunu değerlendiriyor

782 milyon USDT sahibi Binance kullanıcıları endişeli: Binance CEO’su Tether durumunu değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yıllar boyunca, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri, çoğunlukla fiyat dalgalanmaları ve bunun altında yatan teknoloji olan Blockchain nedeniyle, bazı düzenleyici kurumların dikkatini çekti. Özellikle, Wyoming ve New York’un kripto para biriminin düzenlenmesi konusunda her zaman öncü olduğu gözüküyor.

Tether inceleme altında

Bununla birlikte, New York, Wyoming ile aynı görüşü her zaman paylaşmadı, bazı etkili bireyler, kripto para birimi alanıyla ilgili en düşmanca kurallardan birine sahip olduğunu savundu. Ancak, yalnızca bu ay, New York’un düzenleyici birimi, kripto para birimi alanıyla ilgili iki ana duyuru ile öne çıktı.

Birincisi, Bittrex’in BitLicense başvurusunun reddedilmesi, ikincisi ise Bitfinex ve Tether soruşturmasıydı. Devlet’in yakın tarihli raporunda, 2018’in ortalarında, borsa tarafından kaybedilen yaklaşık 850 milyon dolarlık zararı karşılamak için yaklaşık 700 milyon dolarlık Tether’in rezervi kullanıldığı belirtildi. Bu haber, çoğu koin Tether ile eşleştirildiği için birkaç dakika içinde piyasadaki koinlerin özellikle de Bitcoin’in fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Kaosun ortasında, bir Twitter kullanıcısı (@nondualrandy), ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’nin maksimum Tether miktarına sahip olduğunu gözlemledi. Borsa tarafından tutulan toplam USDT miktarı 782 milyon dolar iken, ikinci sırada 308 milyon dolarlık Tether ile Huobi bulunuyor.

Bu yüksek oran borsa kullanıcılarını endişelendirdi ve hatta Binance’nin iflas edebileceğini söylediler. Ortalık koas zemini hazırlarken Binance CEO’su CZ iddialara cevap verdi.

Binance CEO’sunun cevabı

Binance CEO’su USDT fonlarının borsaya değil müşteriye ait olduğunu açıkladı ve şu ifadeleri kullandı:

Durumu yanlış anladınız. Binance, USDT’ye sahip değil. müşterilerimiz Binance platformundaki  USDT’nin sahibi (yani cüzdanlarımızda). Kullanıcılar USDT’yi geri çekmek istedikleri an işlem yapabilirler. Bu durumda sadece bizim cüzdan bakiyemizin azaldığını gösterir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin