Analistler Bitcoin’de güçlü bir kırılma bekliyor
Analistler Bitcoin’de güçlü bir kırılma bekliyor

Artık Bitcoin ile uzayda yolculuk yapabilirsiniz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2022 yılında kripto para cinsinden ödeme kabul eden bir uzay oteli projesi rezervasyonlara açık değil, çünkü ilk altı ayını da sattı. Ayrıca bu proje sayesinde artık Bitcoin ile uzayda yolculuk yapabilirsiniz.

Bitcoin ile uzayda yolculuk: 9,5 milyon USD

Orion Span projesi, lüks 12 gecelik bir paket için 9,5 milyon USD’lik bir ücret talep ediyor. Ancak rezervasyon için 80 USD’lik bir depozito gerekiyor. Ayrıca Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin (BTC) ödemeleri de kabul ediliyor.

Proje Nisan ayında açıldı ve ilk 6 aylık operasyonu için şimdiden 26 milyona yakın başvuru aldı. Yolculuk başına otelin 4-6 kapasitesi nedeniyle rezervasyonlar sınırlı olacak. Orion Span’un kurucusu ve CEO’su Frank Bunger şunları söyledi:

Nisan ayında otel rezervasyonlarımızı açtığımızdan beri, dünyanın dört bir yanından alan meraklıları, rezervasyonlarını güvence altına almak için hızlı bir şekilde hareket ettikleri için büyük bir heyecanla karşılandık. Aurora Station inanılmaz derecede çok yönlü ve bir otel olarak hizmet vermenin ötesinde birden fazla kullanıma sahip. İnsansı uzay aracını, maliyetin bir kısmı için yörüngede ve sadece kullandıkları şey için ödeyecek olan uzay ajanslarına tam charter sunacağız.

İlk ticari yolcu, Elon Musk’ın Uzay X projesi ile bir uzay uçuşu yapacak

Konuklar, yeryüzündeki atmosferin üzerindeki seyahatlerinde sıfır yer çekimi yaşayacak ve aynı zamanda uzay deneylerine katılma, teknenin holodeck deneyimini yaşama ve otelin canlı kablosuz interneti kullanma fırsatına sahip olacaklar. Bunger, projenin ticari alan yolculuğu gibi daha fazla deneyime yönelik kamu talebindeki artışla birlikte gelecekte de genişlemeyi planladığını söyledi.

Bu tür girişimler daha az bilim kurgu ve uzay yolculuğu daha sofistike ve daha kolay ulaşılabilir hale geldikçe daha güvenilir hale geliyor. İlk ticari yolcu, uçak uçuşa hazır hale geldiğinde Elon Musk‘ın Uzay X projesi ile bir uzay uçuşu yapacak. Geçtiğimiz hafta Virgin Galactic, California’daki Mojave Çölü’nden deneme uçuşunu başlattı ve daha sonra iniş yapmadan önce 51 kilometre yükseklikte uçtu.

Blockchain teknolojisi, uzay araştırmalarının hızını artırabilir

Bu sınav, Virgin’in uzay aracı misyonları ve uzay bilim misyonları için alt-yörüngesel fırlatmaları sağlamayı amaçlayan ticari uzay aracı geliştirme programının bir parçasıydı. Blockchain teknolojisi, uzay misyonları için bileşenleri üreten tedarik zincirlerini daha verimli hale getirerek uzay araştırmalarının hızını artırabilir. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay arama tedarik zincirlerini kısaltma ve güçlendirme potansiyeline sahip olan Blockchain teknolojisinin uygulanabilirliğini incelemeye başlıyor.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin