Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Arjantin’de dolara darbe: Bitcoin ticareti rekor kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arjantin, sert sermaye kontrol kararlarına bir yenisini ekledi. Hükûmet, ABD doları cinsinden alımları %98 oranında sınırladı. Bitcoin ticareti, alınan kararın ardından zirveye çıktı.

28 Ekim’de ülkenin merkez bankası, bir tasarruf sahibinin her ay satın alabileceği dolar miktarını 10.000 dolardan 200 dolara düşürdüğünü açıkladı.

Arjantin ekonomisi çöküşte

%98’lik düşüşü de içerek yeni kurallar pazar günü ortaya çıktı. Eylül ayında getirilen 10 bin dolarlık limit, dün alınan kararın ardından 200 dolara kadar çekilmiş oldu.

Arjantin’in fiili para birimi olan Arjantin pezosunun değeri, bu yıl çarpıcı bir düşüş kaydetti ve enflasyon %50’yi geçti. Açıklamada, Arjantin Merkez Bankası (BCRA) söz konusu dolar alım sınırlamasının iki ay süreceğini söyledi:

Mevcut belirsizlik seviyesi dikkate alındığında, BCRA Yönetim Kurulu, pazar günü Merkez Bankası rezervlerini korumaya yönelik bir dizi önlem almaya karar vermiştir. Açıklanan önlemler Aralık 2019’a kadar geçerlidir. Banka hesabı olan bireyler için dolar alımlarında ayda 200 dolar, nakit olarak satın alınabilecek dolarlar için de 100 dolarlık yeni bir limit belirlenmiştir. Bu sınırlar kümülatif değildir.

Bitcoin ticareti rekoru kırıldı

Sınırlama, Arjantin’in P2P platformu Localbitcoins’te Bitcoin ticareti için rekor kırıldıktan hemen sonra geldi.

Coin Dance verilerine göre 26 Ekim tarihinde sona eren haftada 14,15 milyon ARS (240.000 dolar) değerinde Bitcoin ticareti yapıldı. BTC’deki sayıların yüksek olmadığı, hacimlerin pezodaki devam eden zayıflığı vurguladığına dikkat edilmeli.

Bununla birlikte, Bitcoin yorumcuları ülkede Bitcoin’e geçmenin faydalarına dikkat çekmeye başladı.

Arjantin’in bir önceki başkanı Bitcoin’in potansiyeliyle daha fazla ilgileniyordu. Mauricio Macri, mart ayında risk sermayedarı Tim Draper ile bir araya geldi. İddiaya göre pezoya kıyasla yeterince performans göstermesi durumunda, Bitcoin’in, Arjantin’in para birimi olarak kabul edilmesi için bir anlaşma yapıldığı bildirilmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin