Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor
Amerika’dan sonra bir ülke daha Bitcoin ETF’ini bu hafta başlatıyor

Arjantin sıkı para politikasıyla Bitcoin fiyatı 2250 dolar artış gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arjantin’de Bitcoin fiyatı, Başkan Mauricio Macri’nin döviz alımlarıyla ilgili kısıtlamaları geri getireceğini açıklamasının ardından patlama yaşadı.

Bitcoin fiyatı, Buenos Aires merkezli Buenbit borsasında 1.200 dolar artışla işlem görüyor.  Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri’nin hükümetinin döviz alımlarıyla ilgili kısıtlamaları yeniden uygulamaya koyacağını açıklamasının hemen ardından fiyat, BTC başına 12.750 dolara kadar çıkarken toplam yükselişin 2250 doları bulduğu görüldü.

Washington Post’un 2 Eylül Pazartesi günü bildirdiğine göre uygulama yürürlüğe geçtiğinde Arjantinliler, merkez bankası izni olmadan ayda 10,000 ABD dolarından fazlasını satın alamayacaklar. Ayrıca ihracatçılara kazandıkları yabancı para gelirleri ile ilgili de sıkı para politikaları uygulanacak.

Bitcoin fiyatı 1 ayda iki kez sert yükseldi

Bu sürpriz olarak görülen karar Macri tarafından 1 Eylül tarihinde açıklanmıştı. Alınan önlemlerin amacı ise dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gören Arjantin pezosunun değerini arttırmak. Ülke bu bağlamda döviz rezervlerinin erimesini önlemek ve artırma adına bazı zorunlu önlemler almak zorunda kalmış gibi görünüyor. Açıklamanın ardından ise Arjantin özelinde Bitcoin fiyatı tam anlamıyla bir ralli yaşadı. Bu durumu BTC fiyatını 600.000 ARS’den (10.750 dolar) 712.000 ARS’ye (12.750 dolar) yükseltti.

Bitcoin kurtarıcı olabilir mi?

Arjantin’de Bitcoin rallisi bir aylık periyotta ikinci kez gerçekleşmiş oldu. İlki Arjantin genel seçimleri sonrası pesonun dolar karşısında hızlı bir şekilde yüzde 15 oranında değer kaybetmesiyle gerçekleşmişti.

yaşanan döviz krizi, zor durumdaki Güney Amerika ekonomisini iflasın eşiğine getiriyor. Bloomberg, ülkenin 15 milyar dolarlık yabancı rezervinin tamamını haftalar içinde tüketebileceği gibi korkunç bir senaryo ortaya koydu.

Bitcoin’in bu tür para birimleri üzerindeki etkisine bakıldığında, Arjantin’in kripto para borsalarının Macri hükümeti kararlarına karşı nasıl bir önlem alacaklarını görmek ilginç olacaktır. Bitcoin, Peso’nun hızlı çöküşüne karşı giderek daha popüler bir koruma görevi görmesiyle, borsaların ayakta kalması pek mümkün görünmüyor.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin