featured

Arbitrum (ARB) ağ faaliyeti 90 günün zirvesine ulaştı: Fiyat yükselişini tetikleyebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Arbitrum (ARB) fiyatı, önemli miktarda ağ talebi çekmesine rağmen Eylül ayında 1 dolar seviyesini geri kazanamadı. Zincir içi veriler, ağ etkinliğindeki artışların Ekim 2023 ve sonrasında ARB fiyatını olumlu yönde etkileyip etkilemeyeceğini inceliyor.

Altcoin’in fiyatı, 11 Eylül’de tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,75 dolara geriledikten sonra %20’lik bir toparlanma sonucunda yeniden 0,90 dolara yükseldi. Artan ağ faaliyeti, önümüzdeki haftalarda fiyatı hayati önem taşıyan 1 dolarlık direncin üzerine çıkarabilecek mi?

Balinalar dipten satın alıyor

Arbitrum, ayıların fiyatı 11 Eylül’de tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,75 dolara çekmesiyle bu aya olumsuz başladı. Ancak ilginç bir şekilde, bir grup akıllı balina düşüşü fırsata çevirerek token satın almaya devam etti.

10 ila 100 milyon adet arasında ARB token’ı tutan balina yatırımcılarının cüzdanlarında 31 Ağustos itibarıyla 3,34 milyar token bulunuyor. Ancak aşağıdaki grafik, bu verinin 29 Eylül itibarıyla nasıl 3,48 milyara yükseldiğini gösteriyor.

Bu, balinaların Eylül ayında düşük fiyatları değerlendirerek 140 milyon adet token satın aldığı anlamına gelmektedir.

Arbitrum ARB

Balinaların bu yoğun satın alma faaliyetleri çeşitli nedenlerden dolayı ARB fiyatını olumlu yönde etkileyebilir.

İlk olarak, eğer piyasa arzı yetişemezse büyük miktarda balina girişi fiyatlar üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturabilir. Ayrıca, mali güçleri nedeniyle balinalar, diğer stratejik perakende yatırımcılarını Ekim 2023 öncesinde yükseliş pozisyonları alma konusunda istemeden etkileyebilir.

Arbitrum ağı faaliyeti 2023’ün ikinci yarısında yeni bir zirveye ulaştı

Arbitrum ağ etkinliği 2023’ün ikinci yarısında yeni bir zirveye ulaştı. Aşağıdaki grafik, ARB ağ talebinin 28 Eylül’de nasıl hızla 11,810 Aktif Adrese ulaştığını gösteriyor.

Günlük Aktif Adresler metriği, bir blockchain ağındaki kullanıcı etkileşim oranını izler. Günlük olarak ekonomik işlemler gerçekleştiren benzersiz adreslerin sayısının toplanmasıyla elde edilir.

Yukarıda da görüldüğü gibi, Arbitrum Günlük Aktif Adreslerinin bu seviyeye en son ulaştığı tarih üç ay önce, yani 29 Haziran’dı.

Özetle, perakende ağ talebi artık balinaların satın alma baskısıyla örtüştüğü için Arbitrum’un fiyatı Ekim ve sonrasında önemli artışlar kaydedecek gibi görünüyor.

ARB fiyat tahmini: Bir sonraki hedef 1,50 dolar olabilir mi?

Zincir içi bir perspektiften bakıldığında Arbitrum, önümüzdeki haftalarda 1,50 dolarlık bölgeyi geri almaya hazır.

Mevcut ARB sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımını gösteren Küresel Fiyat Giriş/Çıkış (GIOM) verileri de bu yükseliş tezini doğruluyor.

Bu, Arbitrum’un 1 dolarda bulunan ilk direnci kırması durumunda fiyatın hızla 1,50 dolara yükseleceğini gösteriyor.

Aşağıda gösterildiği gibi, 56,110 adres minimum 1,05 dolar fiyattan 1,96 milyar adet ARB token’ı satın aldı. Erken satış yaparlarsa boğalar için en önemli bir engel oluşturabilirler.

Ancak balinalar, satın almaya devam devam ederse fiyat sonunda 1,50 doları aşabilir.

Öte yandan, altcoin’in fiyatı 0,70 doların altına düşerse ayılar kontrolü yeniden ele geçirebilir. Ancak aşağıda gösterildiği gibi 32,500 adres maksimum 0,85 dolardan 3,74 milyar adet Arbitrum token’ı satın almıştı.

Mevcut sahiplerin en etkili kümesi olarak, muhtemelen düşüş eğilimini önleyecekler.

Ancak ARB bu kritik destek seviyesini kaybederse fiyat sonunda 0,70 doların altına düşebilir.

BeinCrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin