featured

Yeni bir dönüm noktasına ulaşan Arbitrum (ARB), 2023’ün parlayan yıldızı olabilir! Fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Arbitrum (ARB), son zamanlardaki fiyat hareketi ile yeniden yatırımcıların radarına girmeyi başardı. Yapılan son zincir içi analiz, Arbitrum ağındaki ağ etkinliğinin arttığını gösterdiği için fiyatta bir kırılma daha gerçekleşebilir.

Ayrıca, finanse edilen adreslerdeki artış ve artan ağ etkinliği de büyüme tezini destekliyor. Boğaların güçlü durmaya devam etmesi durumunda altcoin’in fiyatı 1,50 dolara doğru yükselişe devam edebilir. Teknik göstergeler 1,50 dolara doğru bir harekete işaret etse de, fiyatın bu hedefe ulaşabilmesi için ilk olarak 1,25 dolarda bulunan direnç noktasını kırması gerekiyor.

Arbitrum (ARB) fiyatı 1,10 dolar ile 1,15 dolar arasındaki bölgede konsolide oluyordu. Ancak son yapılan analiz, nihayet bu bölgeden bir çıkış gerçekleşebileceğini gösteriyor. Zincir içi analiz, Arbitrum ağındaki artan ağ aktivitesinin önümüzdeki günlerde nasıl başka bir fiyat yükselişini tetikleyebileceğini açıklıyor.

Kripto piyasası yılın başlarında çok dengesiz olsa da Arbitrum, 2023’te şu ana kadar en iyi performans gösteren Layer-2 ölçeklendirme ağlarından biri parlamayı başardı. Kripto pazarındaki yükseliş yoğunlaştıkça artan benimseme oranının ARB fiyatını nasıl yeni bir yıllık zirveye çıkarabileceğine gelin beraber göz atalım.

Arbitrum (ARB) yeni dönüm noktasına yaklaşıyor

Arbitrum, Optimism (OP) ve Base, bu yıl yatırımcıların ilgisini çeken önde gelen Layer-2 ölçeklendirme ağlarından bazıları oldu. Zincir içi veri trendlerine daha yakından bakıldığında Arbitrum’un ağ benimsemesinin dönüm noktasına yaklaştığı görülüyor.

IntoTheBlock verilerine göre, ARB tarafından finanse edilen adresler 8 Kasım’da 14,690’ı geçti. Bu, Arbitrum ağında kayıtlı toplam adreslerin %55’inin artık finanse edildiği anlamına geliyor.

Arbitrum (ARB)

Sıfır olmayan bakiye adresleri olarak da adlandırılan finanse edilen adresler metriğindeki bir artış, blockchain ağının giderek benimsendiğini ve genişlediğini gösterir.

Finanse edilen adresler büyümeye devam ederse artan talep, kripto pazarındaki yükseliş ilerledikçe ARB fiyatını 1,50 dolara doğru itebilir.

Arbitrum alışılmadık şekilde yüksek sayıda yeni kullanıcı çekiyor

Artan ağ talebini bir kez daha teyit eden Arbitrum, bu ay Yeni Kullanıcı sayısında önemli bir artış yaşadı. IntoTheBlock’a göre, Arbitrum ağında kayıtlı yeni adresler 4 Kasım’da 218 Yeni Adres ile 50 günlük zirveye ulaştı. Bu aynı zamanda toplam aktif adreslerin aylık zirve noktası olan 349 benzersiz cüzdana da ulaştı.

Yeni adresler metriği, belirli bir günde bir blockchain ağında oluşturulan yeni cüzdanların toplam sayısını ölçer. Bu arada toplam aktif adresler, ağda etkileşimde bulunan toplam benzersiz adreslerin toplamıdır. Bu ölçümler artan talep ve Arbitrum ağ kullanımına ilişkin net bir fikir sağlar.

Özetle, finanse edilen adreslerdeki artış ve büyüyen ağ etkinliği, Arbitrum’un organik ağ büyümesi yaşadığını doğruluyor. Eğer bu durum patlayıcı piyasa talebine dönüşürse, ARB fiyatı 1,25 dolarda bulunan direnç noktasını kırarak kolayca 1,50 dolar seviyesine yükselebilir.

ARB fiyat tahmini: 1,50 dolara doğru emin adımlarla ilerleyiş

Yukarıda da vurgulandığı gibi teknik göstergelerden elde edilen veriler ışığında, ARB fiyatının yukarı yönlü hareketine devam ederek 1,50 dolar seviyesini yeniden test edeceğini söyleyebiliriz.

Mevcut Arbitrum yatırımcılarını giriş fiyatlarına göre gruplandıran Küresel Para Giriş/Çıkış (GIOM) verileri de bu yükseliş söylemini doğruluyor.

Ancak bu gösterge, boğaların 1,50 doları geri kazanabileceğinden emin olabilmesi için Arbitrum fiyatının ilk önce ilk direnç noktası olan 1,25 dolar seviyesini kırması gerektiğini gösteriyor. Şu anda yükselişin temel şartının bu olduğu görülüyor. Aşağıda gösterildiği gibi, 1,620 yatırımcı 1,9 milyon adet ARB token’ını maksimum 1,25 dolarlık fiyattan satın almıştı. Eğer bu yatırımcılar, erken dönemde satış yapmayı tercih ederse ARB fiyat artışı yavaşlayabilir.

Ancak boğalar bu direnç noktasını kırarsa hedeflenen seviyelere kolayca ulaşılabilir.

Arbitrum (ARB)

Yine de, kripto para piyasasının çok değişken olduğunu ve düşüş ihtimalinin her zaman olduğunu akılda tutmalısınız. Makro ölçekte gerçekleşebilecek olumsuz bir gelişme, her şeyin tersine dönmesine sebep olabilir. Bu koşullar ARB için de geçerlidir. Çünkü, eğer ARB fiyatı 0,80 dolar seviyesinin altına düşerse yükseliş tezi geçersiz kalacaktır. Bu durumda ayılar yeniden piyasaya geri dönecektir.

Ancak bu durumda da ortalama 1 dolar fiyatla 5,52 milyon adet ARB token’ı satın alan 884 yatırımcı, bir destek duvarı oluşturabilir. Bu yatırımcıların HODL yapmaya devam etmesi durumunda gözde altcoin’in fiyatı düşüşten korunabilir.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin