Araştırma şirketi net oran verdi: Bitcoin bu hafta 10.000 doları geçebilir mi?
Araştırma şirketi net oran verdi: Bitcoin bu hafta 10.000 doları geçebilir mi?

Araştırma şirketi net oran verdi: Bitcoin bu hafta 10.000 doları geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sadece 72 saat önce, Bitcoin 10.100 dolardan işlem görüyordu. Ancak kripto para birimi o zamandan beri güçlü bir düşüş gösterdi. Peki Bitcoin bu hafta 10.000 doları geçebilir mi?

Cumartesi akşamı ve pazar sabahı BTC birkaç saat içerisinde 10.000 dolardan 8.100 dolar seviyesine düştü. BitMEX’te bu esnada 200 milyon dolarlık long pozisyonu tasfiye oldu.

Bitcoin bu hafta 10.000 doları geçebilir mi?

BTC’nin beş haneli psikolojik engeli kıramaması birçoklarına göre aşağı yönlü trendin başlamasına yol açtı. Geçen yıl Bitcoin’in 6.400 dolar seviyesinin altında olacağını doğru tahmin eden bir trader, yine 6.400 doları işaret etti.

Kripto para veri analizi ve pazar araştırma şirketi Market Science tarafından yapılan bir pazar araştırması ise böyle bir düşüşün olmayabileceğini söylüyor. Çalışmaya göre önümüzdeki hafta BTC’nin 10.000 doları geçme ihtimali yüzde 77.

CME boşluğu rekor seviyeye ulaştı

Chicago Ticaret Borsası’nın hafta sonları işleme kapalı olmasından ötürü Bitcoin vadeliler grafiğinde bazı makaslar görüldüğü ifade edildi. Kripto para piyasaları 7 gün 24 saat açık olduğundan CME’nin hafta sonu işlem yapmamasından doğan volatilitenin böyle boşluklara yol açabileceği belirtiliyor.

Twitter’da Hsaka takma adıyla paylaşımlar yapan üst düzey bir trader’ın da belirtttiği gibi bahsi geçen bu aralık 1.265 voları gördü. Bu boşluk, cuma günü fiyat 10.000 dolar olmasına karşın pazartesi 8.785 dolara çekilmesinden doğan bir boşluk.

Piyasa araştırmasına göre bu boşluk BTC pazarı için ayrı bir potansiyel yükseliş işareti.

Market Science’ın araştırması CME boşluklarının %77’sinin dolduğunu belirtti. Yani fiyat boşlukları bir sonraki haftada yüzde 77 oranında mutlaka dolduruluyor.

Geçmiş veriler sağlam olsa da yeni boşluğun Bitcoin için gelmiş geçmiş en büyük CME boşluğu olduğuna dikkat etmek önemli. Bu boşluk istatistiksel bir aykırı değer haline getirebilir.

newsbtc

Bitcoin halving’e saatler kaldı! Fiyatla ilgili dikkat edilmesi gereken 4 faktör


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin