Reddit kullanıcısı kripto topluluğu için Bitcoin temalı oyun geliştirdi
Reddit kullanıcısı kripto topluluğu için Bitcoin temalı oyun geliştirdi

Araştırma: Reddit’te Bitcoin paylaşımlarının yüzde 83’ü olumlu görüşe sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji araştırma şirketi Comparitech, makine öğrenmesi tekniği kullanarak Reddit platformunda 48 binin üzerinde mesajı analiz ederek hangi kripto paraların en çok tercih tartışmaya konu olduğunu analiz etti. Çalışma ayrıca ulusal ve uluslararası haber kaynaklarından 7.500 makaleyi de içeriyor.

Makaleler, çalışmaya dâhil edilen diğer makalelerle ilgili olarak olumlu ve olumsuz düşüncelere dayanarak değerlendirilmiş.

Reddit platformunda Kripto hakkında konuşanlar giderek artıyor

Genel olarak kripto para hakkında paylaşılan görüşler, Bitcoin’in altından daha değerli hale geldiği 2017 yılının Mart ayında artmaya başladı. Bu durum Aralık 2017’de Bitcoin fiyatı ile birlikte zirveye ulaştı ve sadece piyasa genelinde fiyatlar düşmeye başladığında bir gerileme görüldü.

Bununla birlikte, frekans, kripto para fiyatlarının düştüğü Kasım 2018’de şu an en yüksek seviyelerine ulaştı. O zamandan beri, fiyatların artması ve Libra’nın açıklanmasıyla birlikte altcoinler hakkındaki kripto para tartışmaları da artış gösterdi.

Online kripto paylaşımlarının yüzde 85’inden fazlası olumlu

Her ne kadar genel olarak, insanlar olumlu görüşlerden ziyade olumsuzu yazmayı daha çok tercih etse de kripto para bu eğilimi tersine çevirdi. Konuyla ilgili görüş bildirenlerin yüzde 85,5’inin algı açısından olumlu olduğu tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, medya içeriklerinin analizi farklı bir tablo çiziyor. Ancak çoğu kurum, olumlu yayınların yerine daha olumsuz haberleri yayınlamayı tercih ediyor.

Olumsuz görüşleri içeren haberlerin HuffPost, Business Insider ve iki kat daha fazla negatif makale yayınlayan International Business Times olarak tespit edildi. Büyük medya kuruluşlarından sadece Forbes bu trendi bozarak kripto paralar üzerinde yüzde 80 oranında olumlu bir duyarlılığa sahipti.

Coin duyarlılık analizi

cryptocurrency-sentiment-percentages-by-subreddit

Facebook’un Libra para birimi, Reddit platformunda kripto paralarla ilgili olumlu düşüncelerin başında geliyor. Yapılan paylaşımlarda olumlu görüş bildiren oranı yüzde 97,7 gibi muazzam bir yüzdeye sahip.

Cardano, Ethereum, Litecoin ve Tron da Reddit paylaşımlarında yüzde 85 ila 90 arasında olumlu bir performans sergiledi. Bitcoin ise yüzde 83,5 olumlu bir puan aldı. En çok negatif görüşe sahip olacağı düşünülen Tether bile olumsuz algının iki katından daha fazla olumlu yaklaşıma sahip.

Bunun fiyatları ve piyasa duyarlılığını ne kadar etkileyebileceği tartışılır, ancak temel analiz açısından göz ardı edilememesi gereken önemli bir veri olarak kabul edilebilir.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin