square yahoo finance
Bitcoin destekli Square Yahoo Finans'ta yılın şirketi seçiliyor

Bitcoin destekli ödemeler şirketi Square Yahoo Finans’ta yılın şirketi seçiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli Bitcoin (BTC) destekli ödemeler firması Square, yılın Yahoo Finans şirketi olarak seçildi.

Yahoo Finance’den çıkan habere göre Jack Dorsey ve Jim McKelvey tarafından 2009’da kurulan 26 milyar dolarlık piyasa sermayesine sahip ödemeler şirketinin hisse senedinin 14 Aralık’a kadar yüzde 72 oranında arttı. Ayrıca hisse senetleri Eylül ayının sonuna doğru, daha geniş olan piyasanın gerilemesinden önce yüzde 170 artış kaydetmişti.

Square hisselerinde yıl içinde yüksek artışlar görüldü

Daha önce bildirildiği gibi ödeme hizmetleri şirketi, Kasım 2017’de ilk defa Square Cash App müşterilerinden seçeceği 3 milyon kişiye BTC alım satım seçeneği sunacağını duyurmuştu. Duyuru, hisselerinin sadece beş günde 1 milyar dolara yükselmesine neden oldu. Şirket, Şubat ayında daha geniş kapsamlı ABD eyaletlerinde BTC ticareti için destek sağlamayı başardığında, Square hisselerinde bir artış daha görülmüştü.

Cash App lideri Brian Grassadonia, Yahoo Finance’e, hisse senedi artışının BTC desteğini sağlama nedeni ile olmadığını belirten ayrı bir raporda, ancak şirketin “gerçekten tarihsel olarak karmaşık ve tedirgin edici olan finansal araçlara erişimi demokratikleştirmeye olan bağlılığından kaynaklandığını” vurguladı.

Square Kasım ayında Twitter’ı geride bırakmıştı

Bu Kasım ayında, Square önceki çeyrekte 37 milyon dolar olan 2018 yılının üçüncü çeyreğinde Bitcoin gelirinde 43 milyon dolar kazandığını bildirdi. Aynı ay, şirketin pazar sermayesi, Jack Dorsey’i CEO olarak paylaşan popüler sosyal medya platformu olan Twitter’ın yerini aldı.

Cash App’taki Bitcoin ticareti desteğinin nihayet 50 ABD devletinin tamamına yayılmasından birkaç ay sonra Ekim ayında ayrıca Square, Bitcoin soğuk depolama kurulumunu açık kaynak kodlu hale getirdi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin