Araştırma firması Satis Group, Bitcoin'i 10 yıl içinde 144.000 dolar olarak öngörüyor
Araştırma firması Satis Group, Bitcoin'i 10 yıl içinde 144.000 dolar olarak öngörüyor

Bomba iddia: “Bitcoin 10 yıl içinde 144.000 dolar olacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Araştırma firması Satis Group, piyasadaki mevcut lider kripto paralar hakkında cesur fiyat tahminleri yapan yeni bir rapor yayınladı. Gerçek dünya verilerine dayanarak doğru değerlemeler oluşturmaya çalışıyor.

Araştırma firması Satis Group, kripto varlıkların geleceğini öngörüyor

Ortaya çıkan, henüz tam olarak anlaşılmayan veya kanıtlanmayan yıkıcı bir teknoloji olarak, her bir kripto değerine değer biçmek giderek daha zorlaşıyor. Bu, spekülatörler tarafından yönlendirilen fiyat öngörülemezlikleri oluşturuyor.

Araştırmacılar Sherwin Dowlat ve Michael Hodapp tarafından kaleme alınan rapor, kripto para piyasası değerlemelerinde derin bir dalış yapıyor. İkili, araştırmalarında akran bazlı ölçütler, miktar teorisi, indirgenmiş nakit akışı modelleri ve değerlemelerle ortaya çıkan ekonomik tahminlerin bir kombinasyonunu kullanıyor.

Araştırmacılar, Bitcoin’in on yıl içinde 144.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyorlar

Satis Group’un araştırması, Satoshi Nakamoto’nun başlattığı orijinal kripto para Bitcoin’in (BTC) şaşırtıcı bir şekilde yücelik ile hüküm sürmeye devam edeceğini gösteriyor. Araştırmacılar, Bitcoin’in 2023 yılına kadar 96.000 dolar olarak fiyatlandırılacağını ve önümüzdeki on yılın sonuna kadar yaklaşık 144.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyorlar.

Bir sonraki en yüksek değerdeki kripto para Monero (XMR). Satis Group firması, Monero’nun beş yıl içinde 18.000 doların üzerinde bir değere ulaşabileceği tahmin ediyor. Rapora göre, 2028’e kadar XMR’nin 39.000 dolar olacağı tahmin ediliyor. Satis Group firması, tüm kripto varlık pazarında en büyük artının gizlilik sektöründe olduğunu öne sürüyor. Firma, ağ etkisinin, kurulduğu günden bu yana Bitcoin’de olduğu gibi, baskın mahremiyet paralarıyla tekrarlanacağına inanıyor.

Zcash (ZEC) ve Dash (DASH), Monero’nun hemen arkasında, değerlemelerle birlikte sırasıyla 4.400 dolar ve 1.900 dolar olarak tahmin ediliyor. Rapor, 10 yıl içinde, Zcash’in 9.000 dolardan fazla değer kazanabilecekken, Dash’in 3.000 dolarının biraz altına düşebileceğini öngörüyor.

Litecoin’un (LTC), 10 yıllık genel görünümün sadece 225 dolar seviyesinde gerçekleşmesiyle, 375 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine bir daha asla ulaşmaması bekleniyor.

Piyasa hacmine göre iki numaralı kripto para olan Etereum (ETH), tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.432 seviyesine ulaştıktan sonra 2018 boyunca mücadele etti. Rapor, ilginç bir şekilde Litecoin gibi Ethereum’un da  bir kez daha yüksek bir değere ulaşmayacağını gösteriyor. Araştırmacılar, Ethereum’un buradan yükseleceğine, 2019’da 882  dolardan zirveye çıkacağına ardından da üç, beş ve 10 yıla kadar 100 dolara düşeceğine inanıyor.

Araştırma firması Satis Group, piyasadaki ilk 10’da yer alan diğer kripto paralar için olumuz öngörüler yapılıyor

Mevcut kripto para piyasasında ilk 10’da yer alan diğe kripto paralar, Litecoin ve Ethereum’dan çok daha kötü kaderlere maruz kalacaktır. Bunlar sadece değer kaybetmekle kalmayacak ama daha önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmayacak. Ancak fiyatlarının mevcut ayı piyasası fiyatlarından önemli ölçüde düştüğünü görecek.

Örneğin, Ripple (XRP), verilere göre 10 yılda 0.004 ABD doları değerinde olacaktır. Ripple gibi aynı kurucu ortağı Jed McCaleb olarak paylaşan Stellar (XLM), önümüzdeki 10 yıl içinde 0.01 ile 0.02 dolar arasında tutarlı fiyatlar görecek. Cardano (ADA) çok benzer bir kaderi paylaşıyor ve 10 yıl sonra 0.0001 dolara düşüyor.

Bu sadece EOS (EOS) ve Bitcoin’in hard fork’u Bitcoin Cash’i (BCH) bırakır. EOS, şu andan itibaren yılda sadece 0,05 dolara düşüyor. Sadece 5 ile 10 yıl içinde 4.50 dolar ve 4.80 dolarlık cari fiyatlardan daha düşük seviyelere ulaşıyor. Maalesef işin başındaki Roger Ver için, Bitcoin Cash bir kez daha 1000 doların üzerindeki fiyatları göremez ve bir önceki bütün zamanların en yüksek seviyesi olan 4.330 dolara yaklaşamaz. Satis Group, Bitcoin Cash’in 2023 yılında 268 dolara, 2028 yılında ise sadece 180 dolara kadar düşeceğini öngörüyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin