Blockchain araştırma şirketi Diar, madencilikle ilgili yeni veriler yayınladı. Şirketin raporuna göre, Bitcoin madencilerinin bu yılki geliri 4,7 milyar doları aştı. Ancak yükselen elektrik fiyatları, en büyük madencilik havuzları için bile Bitcoin madenciliği faaliyetini kârsız hale getirdi.
Bitcoin madenciliği yapmak imkansız hale geliyor
Bitcoin madenciliğinin yapısı, her bir sonraki bloğun, sondan daha fazla hesaplama gücü gerektirdiği anlamına gelir. Bu, Bitcoin madenciliğinin giderek daha zor ve maliyetli hale geldiği ve ödüllerin aynı kaldığı anlamına gelir. Son zamanlardaki analizler, madencilikten elde edilen gelirlerin her zaman yüksek olmasına rağmen, madencilik işlemlerinin çoğu için madencilik maliyetinin Bitcoin kârını aştığını göstermekte.
Bu, Bitcoin madencileri için büyük bir değişiklik, aslında bir madencinin normal koşullar altında Bitcoin madenciliği yapmasını imkansız kılar. Kuralın bir istisnası, elektriğin ucuz ve sübvanse edildiği Çin. Ancak Çinli madenciler için bile, ekipman ve altyapı kiralama masrafları kârlı bir madencilik işletmesini yürütmeyi zorlaştırmakta.
Bitmain madencilerin kârlılık sorununu çözebilir
Madenciliğin geleceğine karar verecek önemli bir aktör, madencilik kulelerinin büyük çoğunluğunun üreticisi olan Bitmain. Madenciler, kârlılık vaat edemezlerse, Bitmain’den madencilik ekipmanı satın almak konusunda isteksiz olacaklar. Ancak eğer Bitmain, madenciliği yeniden kârlı hale getirmek için artan bilgisayar gücü ve verimliliği ile uygun fiyatlı madencilik ekipmanı üretebilirse, sorun çözülebilir.
Wants to mine Bitcoin directly WoW that will be quite the Investment in hardware that may never pay for it self . Since Bitmain and extremely large mining farms control BTC mining.
— cryptocrafty (@cryptocrafty1) October 10, 2018
Bu, Çin’de sadece Bitcoin madencilerine değil, aynı zamanda altyapılarını kâr marjına ayak uydurmak için yeteri kadar yatırım yapabilecek büyük işletmeler için büyük bir avantaj sağlayacak. Yakın zamanda NYP’nin ekonomi profesörü, kripto paraların ‘Kuzey Kore’den daha merkezileştirilmiş’ olduğunu belirtti.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.