Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı
Bitcoin, altın için bir tehdit oluşturuyor mu? Goldman Sachs yanıtladı

Araştırma: Bitcoin günümüz yatırımcıları için yeni altın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in finansal piyasadaki yeri çok uzun bir on yıl sonra dünya tarafından kabul edildi. Son görüşmeler, kripto (çoğunlukla BTC) ve fiat arasındaki karşılaştırma etrafında dönerken, kripto ekosistemi, yeni nesil yatırımcıları zenginlik açısından altın’ın değerini yeniden değerlendirmeye zorladı.

Grayscale’in son araştırmaları: “Bitcoin günümüz yatırımcıları için yeni altın!”

Bu değişimi daha iyi anlamak için, Grayscale’in en son araştırma raporu, gelecek nesil yatırımcıların zihniyetini anlamaya yönelikti. Rapor, insanoğlunun değer alışverişi modunu ve medeniyetteki değişimlerin yanı sıra nasıl geliştiğini karşılaştırmaya yönelik mütevazı bir argümanla başladı. Rapor, herhangi bir para biriminin uygunluğunu belirleyen çeşitli yönlere yayılmış olsa da rapor temel olarak kıtlık, doğrulanabilirlik, dayanıklılık, taşınabilirlik, bölünebilirlik, fungibility ve tanınabilirlik olmak üzere 7 alana odaklandı.

Kaynak: Grayscale

Sonuç olarak fiat para birimi, yatırımcıların altın’ları enflasyona karşı değer riskinden korunma konusunda nihai değer deposu olarak görmelerine rağmen, altın’ın yerine çok daha uygun bir değişim aracı olarak değiştirilmesinde önemli rol oynadı. Bu, ABD doları gibi “güvenli liman” para birimlerinin arzı ile altın fiyatı arasındaki güçlü ilişki ile de kanıtlanıyor. Aslında altın için yatırım piyasası, Dünya Altın Konseyi’ne göre, şimdi 3,3 trilyon dolara ulaştı.

Grayscale Bitcoin’in potansiyelinin altın’ı geçeceğini belirtiyor

Yukarıdaki grafikte altın’ın değer yaratma ve yatırımcılarına geri dönüş sağlama konusundaki son performansı gösteriliyor. Bununla birlikte, raporda para ve ödeme sistemleri geliştikçe Bitcoin’in altın’ı en büyük parasal varlık olarak tehdit etmeye ve yerinden etmeye devam edeceğini belirtti. Raporda, Bitcoin ve altın’ın faydaları ve özellikleri, yukarıda belirtilen 7 faktörle karşılaştırıldı.

Kaynak: Grayscale

Rapor bu karşılaştırmayla sonuçlandı:

Bitcoin’in “iyi para” niteliklerinin üstün bileşimi, hem esnek bir değer deposu hem de verimli bir değişim ortamı olmasını sağlar. Bağlantılı küresel ekonomimiz için mükemmel olan yeni ve geliştirilmiş “dijital altın” dır.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin