kripto ATM
Kripto kışına rağmen kripto ATM sayıları sürekli büyüyor

Araştırma: Bitcoin ATM pazarı 2023’e kadar 145 milyon dolara ulaşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paranın farkındalığı arttıkça ve giderek benimsendikçe Bitcoin ATM pazarı 5 yıllık dönemde yüzde 50’nin üzerinde bir CAGR gösterebilir.

Bitcoin ATM pazarı değeri 5 yıllık dönemde 144,5 milyon dolara ulaşacak

İş dünyasına yönelik araştırma şirketi MarketsandMarkets tarafından yapılan araştırma, kripto para ATM pazarının 2018 ile 2023 yılları arasında yıllık 54,7’lik büyüyeceğine işaret ediyor. Sonuç olarak bu piyasanın değeri 5 yıllık dönemde 144,5 milyon dolara ulaşacak.

Şu anda dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin sayısı 3 bin 650. Coin ATM Radar’ın verilerine göre günlük ortalama olarak 4 Bitcoin ATM’si kuruluyor. Kripto para birimi ATM piyasasının geçtiğimiz yıl değerinin 6,8 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Ancak bu tarihten sonra 2018’de bu değer 16,3 milyon dolara kadar ulaştı.

En büyük Bitcoin ATM’leri Kuzey Amerika olmaya devam edecek

Çalışma ayrıca hem alış hem satış yapma imkanı tanıyan ATM’lerin yalnızca alış veya yalnızca satış yapma imkanı tanıyan ATM’lere oranla daha yüksek bir CAGR’den (yıllık bileşik büyüme oranı) faydalanacağını belirtiliyor. Ancak, tek yönlü ATM’ler 62,49’luk oranla şu anda iki yönlü ATM’lere 37,51’lik oranla piyasada daha ağırlıkta. Çalışmaya göre, donanım ile ilgili olarak, Bitcoin ATM pazarının görüntü segmentinin zaman içinde daha popüler olması bekleniyor.

Dünya genelinde, 2023 yılına kadar en büyük kripto para birimi ATM’leri Kuzey Amerika olmaya devam edecek. Bu şu anda olduğu gibi Kuzey Amerika dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin %73,07’sine sahip olacak ve Birleşik Devletlerin açık bir lider olmasını sağlamaya devam edecek. Araştırma, bunu kripto para birimleri için nispeten elverişli bir düzenleyici ortama bağlıyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin