palladium
Önde gelen kripto para borsasından Maltalı şirket Palladium'a yatırım

Önde gelen kripto para borsası Maltalı şirket Palladium’a yatırım yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta, kripto para mevzuatını tam olarak yürürlüğe koyan az sayıdaki ülkeden biri olarak biliniyor. Amerika’nın önde gelen kripto para borsalarından olan Bittrex ise Palladium adında Maltalı bir Blockchain şirketinin yüzde 10 hissesini satın aldı.

ICO + IPO = ICCO

Palladium, ICO ile halka arzlar arasındaki boşluğu, tokenlerinin hisseler ile değiştirme aracılığıyla kapatmayı hedefliyor.

İlk dönüştürülebilir coin teklifi Malta’da gerçekleşecek

Bu önemli bir yaklaşımdır. Çünkü çoğu yerde, ICO ile IPO arasındaki ayrım net değil. Kural olarak, Blockchain girişimleri tokenleri hisse senedi olarak görmüyorlar. Ancak ABD’de şu anda bu konu üzerine açılmış birçok dava var. Ağustos ayında, Bittrex, kanunun kripto para endüstrisini henüz meşrulaştırmadığı yargı alanlarında faaliyet gösteren şirketler için standart bir taktik olan “Sanal Mal kuruluşu” adı verilen yeni bir ABD öz düzenleyici kuruluşa katıldı.

Palladium, Eylül ayında sona erecek olan ICO ya da ICCO ile 150 milyon avro artış hedefliyor. Malta Meclisine göre, yatırımcılar tokenleri ihraç tarihinden üç yıl sonra hisse senedine çevirebilecekleri için, “ilk dönüştürülebilir coin teklifi”, satışın geleneksel bir halka arza daha çok benzemesini sağlıyor.

Palladium geleneksel finans ile kripto paraları arasındaki uçurumu kapatmayı hedefliyor

Palladium’un kurucusu ve başkanı olan Paolo Catalfamo, aynı zamanda iki büyük Malta finans şirketinin – yüksek net değerli müşteriler için bir varlık yönetim şirketi olan Investar’ın ve 25 milyar avroluk bir Malta yaşam / sağlık sigortası şirketi olan GlobalCapital’in başkanlığını yapıyor. Mart ayında ise son olarak Lombard Malta Bankası’nın yüzde 49’unu satın almak için bağlayıcı bir teklif yaptı. Malta hükümeti de bu bankanın yüzde 49’una sahip.

Palladium, adanın başbakanı ve maliye bakanının katıldığı bir etkinlikte Malta Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. Catalfamo konu hakkında şunları söyledi:

100’den fazla iş fırsatı yaratacak bu projenin tarihi bir dönüm noktası olmasını ve geleneksel finansal hizmetleri ile kripto para birimleri arasındaki uçurumu kapatmasını bekliyoruz.

2013 yılında kurulan Bittrex, Seattle merkezli bir firma. Coinmarketcap verilerine göre, son 24 saat içinde 60.9 milyon dolarlık işlem hacmine sahip. Bir Rahul Sood tarafından yönetilen Seattle’den da bir oyun şirketi olan Unikrn ‘nin de Palladium’a yatırım yaptığı biliniyor.

Sood, yakın tarihli bir Medium yazısında Palladium’un “fiat bankacılık ve kripto para borsası için birleşik bir platform olduğunu” dile getirerek şunları söyledi:

Unikrn’in bu projeye katılma konusunda bazı nedenleri bulunuyor. Sigorta, finans ve yatırımın bazı veteranları birlikte fikri yarattık.

Söz konusu şirketlere göre, 150 milyon avroluk bir kısmının yüzde 50’sinin bir Avrupa bankası tarafından alınması beklenirken, yüzde 35’i borsaya girecek ve yüzde 15’i de diğer faydalı şirketleri kazanmak için kullanılacak.

Temmuz ayında, Malta, kripto para yasalarını tam olarak yürürlüğe koyan ilk ülke oldu. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak dünyanın en büyük kripto para şirketlerinden bazılarını çekmeyi başardı. Palladium ve adadaki yüksek seviyeli bağlantıları, kripto paranın adanın finansal sistemine sürekli entegrasyonunu gösteriyor.

Bitcoin Gold Bittrex’den ayrılıyor

İki gün önce Bittrex, talep ettiği 12.372 BTG (264.760 dolar) tutarında talep ettiği ücreti almadığı için Bitcoin Gold’u platformundan kaldırdı. Son olarak yapılan bir açıklamaya göre, ödeme talebi, hackerların BTG’yi bu borsayı kullanarak “double spend” yapmasıydı. Bu yöntem ile toplamda 18 milyon dolar değerinde BTG tokeni çalındığı tespit edilmişti.

Bitcoin Gold ekibi, “bu tehdide karşı Bittrex’in güvenliğini sağlamak adına her türlü makul adımı attığını” söyleyerek ödememeye karar verdi.

Bitcoin Gold, ASIC madencilik cihazları işlemlerin doğrulanması için özel amaç ile Ekim 2017’de yaratılan Bitcoin’in bir forkudur. Bu özelliğinden dolayı insanlar ayrıca kişisel bilgisayarları ile BTG çıkarabiliyorlar.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin