Apple’ın kurucusu: “Gelecekte Ethereum Apple kadar etkili olabilecek.”
Apple’ın kurucusu: “Gelecekte Ethereum Apple kadar etkili olabilecek.”

Apple’ın kurucusu: “Blockchain bir balon, Bitcoin ise tek saf dijital altın.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple’ın kurucusu Steve Wozniak, Blockchain’in dotcom dönemine benzer bir balon olduğuna inanıyor.

 “Blockchain merkezden uzak ve tamamen güvenilir.”

New York’taki NEX teknoloji konferansı sırasında Wozniak, dotcom döneminin Blockchain’de olduğu gibi teknoloji şirketleri etrafında benzer bir heyecan oluşturduğunu belirtiyor. Ancak Wozniak, Blockchain’in sektörler arasında kullanılmasının ya da uygulama tabanı olarak yaygınlaşmasının yakında olmayacağını ifade ediyor. Wozniak, açıklamalarına şunları ekliyor:

O bir balondu ve Blockchain hakkında da böyle hissediyorum.

Wozniak, Blockchain’in merkezden uzak ve tamamen güvenilir olduğunu söyleyerek gerçek potansiyeline ulaşmasının biraz zaman alabileceğini ekliyor. Wozniak ayrıca bunun internet gibi, bu amaca ulaşmasının beklenenden daha uzun sürebileceğini söylüyor.

Apple’ın kurucusu: “Gelecekte Ethereum Apple kadar etkili olabilecek.”

Wozniak, açıklamalarına şunları ekliyor:

İnternet adına yapılmış şeylere bakarsanız biraz zaman aldığını görebilirsiniz, bir günde hiçbir şey değişmez. Erkenden ortaya çıkan Blockchain fikirlerinin birçoğu, uzun vadede istikrarlı olmaya hazır olmadıkları için kendilerini yakabilirler.

Wozniak geliştiricilerin Blockchain’i inşa etmelerine izin vermedeki çok yönlülüğünden dolayı uzun vadede hayatını devam ettirecek tek kripto para birimi olarak Ethereum’u seçiyor. Viyana’daki bir konferansta Wozniak, Ethereum platformunu Apple’ın platformuyla karşılaştırdı. Bu karşılaştırma sonucunda Wozniak, gelecekte Ethereum’un Apple kadar etkili olabileceğini söyledi.

Steve Wozniak: “Bitcoin hala hayret verici.”

Hem Ethereum hem de Bitcoin satın aldığını ifade eden Wozniak, fiyatlar düşmeye başlayınca elindeki tüm kripto paraları sattığını söyledi. Çünkü çok fazla fiyat odaklı düşünmeye başladığını belirtti. Wozniak kripto paraları panikle satmış olsa da Bitcoin’i desteklemeye devam ettiğini dile getiriyor. Bitcoin’i  tek saf dijital altın olarak nitelendiren Wozniak, Bitcoin’in hala hayret verici olduğunu belirtiyor. Wozniak ayrıca sosyal ağlar için Blockchain kullanma fikrini ve Facebook’un bir rakibi olduğunu ekliyor.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin