bitcoin 28 haziran
Potansiyel ters dönüş formasyonu gerçekleşecek mi?

Bitcoin 28 Haziran fiyat görünümü: Potansiyel ters dönüş formasyonu gerçekleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 28 Haziran fiyat görünümü ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz:

  • Bitcoin fiyat hareketlerinde kısa vadede baş omuz baş formasyonu oluşturabilir
  • Bitcoin fiyatı son birkaç gündür alıcıların da desteği ile yatay hareket ediyor
  • Teknik göstergeler, Bitcoin’deki düşüşü destekler nitelikte sinyal veriyor
  • Bitcoin fiyatı ayakta kalmak için mücadele ediyor. Ancak Teknik göstergeler kayıpların artabileceği yönde sinyaller veriyor

Bitcoin 28 Haziran teknik gösterge sinyalleri

Aşağı yönlü trendin en belirgin sinyali olan saatlik grafikteki 100 SMA’nın daha uzun vadeli 200 SMA’nın altında gezmesi, satıcıların piyasadaki çoğunluğunu teyit ediyor.

Buna ek olarak 100 SMA şu an için dinamik direnç olarak çalışmakta olup, kısa vadeli pozisyon açma stratejileri için takip edilebilir. Ayrıca Bitcoin’in momentumunu takip etmek için iki hareketli ortalamanın arasındaki boşluğu takip etmekte fayda vardır. Zira iki ortalama arasındaki bir daralma düşüş momentumunun azaldığına bir işaret olabilir. Bitcoin’de gerçek bir yükselmeyi teyit edebilmemiz için dinamik ana direnç olarak takip ettiğimiz 200 SMA’nın kararlı şekilde geçilmesi gerekir. Kararlı geçişten kastımız en az 4 saatlik BTC/USD grafiğinde görebileceğimiz 2 mumun 200 SMA’nın üzerinde kapanışıdır.

Piyasa tarafından sıklıkla takip edilen göstergelerden RSI’ın aşağı yönlü olduğu, bununda satıcıların hala piyasada baskın olduğunu gösterdiğini söyleyebiliriz. Benzer şekilde stokastik osilatörde henüz aşırı alım seviyesine yükselmeden aşağı doğru hareket etmiştir. Bu ise zaman zaman yaşanan hafif yükselmeleri satıcıların satış fırsatı olarak görmesi olarak değerlendirebiliriz.

Tüm bu ayı piyasası görünümüne rağmen kısa vadede gerçekleşebilecek yukarı yönlü ataklar küçük fırsatlar olarak değerlendirilebilir. Buna göre grafiği incelediğimizde 6400 dolar seviyelerinde bir ters baş-omuz-baş formasyonunun oluşma ihtimalini görüyoruz. Bu oluşum gerçekleşirse, az önce bahsettiğimiz yukarı yönlü kısa vadeli ataklardan biri oluşabilir. Bu ise formasyon uzunluğuna göre 600 dolarlık bir artış olarak hesaplanmaktadır. Olası yükseliş esnasında zaten zayıf olan momentum yeterli olmayıp, direnci geçemez ise Bitcoin fiyatı 5800 dolar seviyelerine yeniden geri dönebilir.

Geleneksel pazarlardaki sıkıntılar Bitcoin’i nasıl etkiler?

CoinMarketCap, Dominance Index’e göre Bitcoin ilgisinde bir artış olduğunu bildiriyor. Bu gelişme, yatırımcıların kripto paraları yüksek getiri potansiyeli olarak görüp elinde tutma olarak isteği olduğu şeklinde yorumlanabilir. Sonuç olarak, küresel borsalarda ve emtialarda ticaret sıkıntılarının ağırlaştığını söyleyebiliriz. Bu yüzden riskli varlıklara olan talep Bitcoin gibi dijital para birimlerine yönlendirilebilir.

Benzeri olay, geçtiğimiz yıllarda, Yunanistan’ın Avrupa pazarlarına yoğunlaşan borç sıkıntılarının yeniden canlanması gibi birkaç örnekte gözlemlendi. Bu durum, tüccarların jeopolitik risklere karşı daha savunmasız olan geleneksel pazarlar dışındaki alternatif pazarlara yönelmesini de beraberinde getirdi.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin