Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Bitcoin matematiksel olarak tanımlandı.”
Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Bitcoin matematiksel olarak tanımlandı.”

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Yalnızca Bitcoin saf dijital altındır.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in Bitcoin hakkındaki hem internetin hem de dünyanın tek para birimi olacağı görüşüne katıldığını söyledi. Steve Wozniak, sadece Bitcoin‘in saf dijital altın olduğunu belirterek Bitcoin’lerinin çoğunu satmasına karşın bu kripto paraya olan inancını yeniliyor.

“Bitcoin matematiksel saf bir varlık.”

Steve Wozniak, geçmişte bir ödeme aracı olarak kullanımını denemek için Bitcoin’i 700 dolardan satın alan bir yatırımcı olduğunu söyledi. Ayrıca Steve Wozniak, şu anda bir Bitcoin ve iki Ethereum sahibi olduğunu da sözlerine ekledi. Steve Wozniak konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin işlemsel bir varlık, belli bir miktarda üretilmiş bir Bitcoin var. Bu matematiksel saf  varlığa hiçbir insan müdahalesi bulunmuyor. Ortada çalışan bir şirket yok ve sadece büyüyerek hayatta kalıyor. Benim için bu doğası ve doğallığı insanlar arasındaki tüm sözleşmelerden daha önemli.

Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak: “Yalnızca Bitcoin saf dijital altındır.”

Kripto para birimi, ABD doları gibi geleneksel para birimlerinden farklı olarak merkezi bir otorite tarafından düzenlenmez. Bunun yerine, Bitcoin’in altında yatan teknolojide, Blockchain ile oluşturulmuş karmaşık bir matematiksel ve kriptografik bir düzen vardır. Bitcoin ağı birtakım oyuncular tarafından korunur ve bu yüzden çoğu zaman merkezsiz yönetim olarak adlandırılır. Steve Wozniak, açıklamalarına şunları ekledi:

Yalnızca Bitcoin saf dijital altındır. Diğerleri Bitcoin’in bazı yönlerinden vazgeçme eğiliminde. Örneğin tamamen merkezsizlik. Bir iş modeline sahip olmak için vazgeçtikleri ilk şey bu.

Şu anda 1000’den fazla kripto para birimi var ama Steve Wozniak Bitcoin’in, “saf” olan tek şey olduğunu söyledi. Çünkü diğerleri, Bitcoin gibi kripto para olmalarını sağlayan bazı yönlerden vazgeçmek zorunda kaldı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin