Apple yeni işletim sistemi iOS 12’ye Bitcoin gliflerini ekledi
Apple yeni işletim sistemi iOS 12’ye Bitcoin gliflerini ekledi

Apple yeni işletim sistemi iOS 12’de Bitcoin’e yer verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple yeni işletim sistemi en son sürümü iOS 12’de bir değil, iki Bitcoin glifine yer verdi. Herkesin beklediği ve merak ettiği Bitcoin emojisi olmasa da bu yeni glifler kullanıcıları heyecanlandırdı.

Apple yeni işletim sistemi iOS 12’ye Bitcoin gliflerini ekledi

Heyecanlanma sebebi olarak Apple’ın attığı bu adım kuşkusuz kripto paraların benimsenmesi için çok önemli bir adım. İşte bu gelişmelere sebep olan İOS 12’nin Bitcoin glifleri:

Glifler, Apple’ın yeni kullanımı ile Shortcuts (Kısayollar) uygulamasının bir parçası olarak (ayarlarda kısayol menüsü ile karıştırılmamalı) Siri’nin karmaşık görevleri basit ses komutlarıyla tamamlamasını sağlar.

Rahatsız edici kısım, Shortcuts uygulamasında gliflere göz atmadan önce Siri’yi kurmak zorunda olmanız. Başka bir konu da glifleri emoji olarak kullanamamanız. Yani mesajlarınızda kripto duygularınızı bu gliflerle ifade edemeyeceksiniz. Gliflere bakılınca ilk akla gelen renklerinden dolayı BTC ve BCH ayrımı olabileceği. Fakat böyle bir ayrım bulunmamakla beraber istediğiniz rengi seçebilirsiniz.

Apple kripto paralardan ve Blokchain ile ilgili tartışmalardan uzak kaldı

Apple, iPhone ve iPad’lerde kripto para madencilik uygulamalarını yasaklamak için yönergelerini güncelledi. Yeni Bitcoin glif, teknoloji devinin şimdiye kadar Blockchain’e verdiği en büyük destek. Apple genel olarak kripto paralardan ve Blokchain ile ilgili tartışmalardan uzak kaldı. Ancak şirketin yeni teknolojiyi denemeye yönelik son eğilimleri göz önüne alındığında, Apple’ın Blockchain için neler yapabileceğini görmek ilginç olacak.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin