Apple kurucu ortağı S. Wozniak:
Apple kurucu ortağı S. Wozniak: "Bitcoin matematiksel bir varlık"

Apple kurucu ortağı S. Wozniak: “Bitcoin matematiksel bir varlık”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Apple kurucu ortağı ve “Unicorn Hunters” Circle of Money yatırımcısı Steve Wozniak Yahoo Finance ile 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilen röportajında Bitcoin ile ilgili değerlendirme yaptı.

Röportaj sırasında Wozniak şunları söyledi:

ABD dolarına bakın; hükümet sadece yeni dolar yaratabilir ve borç alabilir. Bitcoin matematiktir, matematiksel saflıktır. Asla başka bir Bitcoin yaratılamaz.

Wozniak, Bitcoin ve ABD para sistemi arasındaki farklılıkları belirtti. Steve Wozniak  Bitcoin’in bilim, mantık ve bilgisayar programcılığına büyük bir hayranı olduğunu belirtirken, ABD Doları sisteminin yapay olduğunu düşündüğünü belirtti.

Enflasyon varsa, eviniz 40 yılda 10 kat artar ve akıllı bir yatırımcı olduğunuzu düşünürsünüz. Hayır, eski bir evin var. Eskiden yeni bir eviniz vardı ama hükümet, değerinin %90’ının kazanç olduğunu söylüyor. Biz onu vergilendireceğiz, hükümet tüm vergilerini enflasyondan alıyor.

Wozniak ayrıca Bitcoin’in arkasındaki yüksek düzeyde merkezi olmayan sistemi vurgulayarak tek bir varlığın Bitcoin’i kontrol etmediğini söyleyerek  BTC’nin ABD Doları’nın elde etmesi zor olan belirli bir öngörülebilirlik seviyesini korumasına izin verdiğini belirtti.

Bitcoin’in bildiğimiz bir yaratıcısı bile yok. Bir şirket tarafından yönetilmiyor, sadece matematiksel olarak saf ve doğanın her zaman insanlardan daha üstün olduğuna inanıyorum.

Bitcoin büyük miktarda değer yarattı

Bununla birlikte Wozniak, Bitcoin ve gizlilik yönüyle ilgili yanlış anlaşılan hususların olduğunu belirtti. Gizliliği iyi bir şey olarak görüyor, bireylerin bu kadar çok mahremiyet ihtiyacını sorgularken belirli bir işlemi yaptıklarını söyleyebilmeleri gerektiğini ifade etti.

Wozniak ayrıca, kripto para birimlerinin ödemeler olarak kullanımıyla ilgili de fiyat oynaklıklarına rağmen ödemeler için kripto kullanımına inandığını söyledi.

Evet, kriptonun etkin bir şekilde kullanılacağı düşünenlerdenim. Artık bir şeyleri ödemek için çok fazla dijital yol var. PayPal’a geri dönüyor ve şimdi Apple Pay ve Apple Cash’imiz var. Venmo’muz var. Bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum.

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin’in önemli miktarda değer yarattığına da düşünüyor. Wozniak, Bloomberg’den Yousef Gamal El-Din’in Bitcoin’i hâlâ uygulanabilir bir model olarak görüp görmediğini sorduğu soruya şu yanıtı verdi. Bitcoin’in tam tersini yaptığını ve önemli bir değer yarattığını belirtti.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin