Apple yöneticisi: “Bitcoin ve kripto paralar büyük potansiyele sahip!”
Apple yöneticisi: “Bitcoin ve kripto paralar büyük potansiyele sahip!”

Apple kripto sektörüne giriyor! Iphone’lara kripto cüzdan uygulaması geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple kripto para alanına giriyor. Apple, 5 Haziran’daki yıllık  yeni iOS 13’e eşlik eden bir sürüm olan CryptoKit’i açıklayacak.

Apple kripto para alanına giriyor

Geliştiricilerin “kriptografik işlemleri güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini” sağlayan çerçeve, Apple’ın yeni iPhone ile kripto para birimleri için yerleşik destek sunabileceği yönündeki spekülasyonları artırdı. Apple’ın web sitesinde ilk defa sessiz bir görüntü verildi. Apple’ın CoreOS güvenlik ekibinin bir parçası olan Frederic Jacobs, daha fazla detayın yakında açıklanacağını söyledi.

CryptoKit, geliştiricilerin dijital imzalar oluşturmak ve değerlendirmek, anahtar değişimi yapmak ve Apple’ın hassas bilgileri işlemek için kullandığı ayrı bir işlemci olan Secure Enclave tarafından depolanan ve yönetilen özel anahtarları kullanmak için ortak anahtar şifrelemesi kullanmalarını sağlar. TrustWallet’in kurucusu Viktor Radchenko, bunun iPhone’un donanım cüzdanı olma yolunda bir adım olduğunu söyledi.

Apple’ın bu son hamlesi mantıklı

Apple tarafından dijital varlıklar için yerel desteğin sunulması, rakip Samsung’un zaten amiral gemisi  akıllı telefonu Galaxy S10 için yaptığı gelişmelerden sonra bekleniyordu. Son dönemdeki gelişmelerle Blockchain’li akıllı telefonlar artıyor. Kripto paraların perakende ödemeler için kabul edildiği göz önüne alındığında, Apple’ın bu son hamlesini mantıklı olduğu açık.

İnvestinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin