Bitcoin rekor kırarsa bu seviyelere dikkat edin! BTC teknik analizi
Bitcoin rekor kırarsa bu seviyelere dikkat edin! BTC teknik analizi

Apple’da “death cross” belirtileri görülürken Bitcoin fiyatı ralli yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple Inc.’in hisse senedi son üç yıl içinde ilk kez bu denli düşüş yaşayarak “death cross” gösterdi. Bu da yakın zamanda büyük bir satış dalgası olabileceğini işaret eden bir olasılık. Bu arada, Coinbase başkanı Asiff Hirji’nin dile getirdiği gibi, Bitcoin fiyatı 20 Aralık’ta olası bir “Noel rallisi” öncesinde yüzde 10’dan fazla artış gösterdi.

Apple ile Bitcoin arasındaki karşılaştırma yapmak kripto piyasası ve teknoloji hisselerinin ilişkili olama eğiliminden dolayı mantıklı görünüyor. Nitekim Bitcoin’in ayı piyasasındaki konumu kısmende olsa teknoloji sektörünün son zamanlardaki düşüşüne bağlanıyor.

Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee ise Kasım ayında şunu söylemişti.

Büyüyen hisseler gibi teknoloji ve FAANG baskı altında kaldığında, bu durum Bitcoin’e zarar verecek.

Bugün, Apple hissesi, bir Alman mahkemesinin Qualcomm patentini ihlal ettiği gerekçesiyle eski iPhone’larını satmayı bırakması kararını vermesi akabinde 10 ayın en düşük seviyesi görüldü.

Apple’ın sıkıntılarına ek olarak, Rosenblatt Securities tarafından Apple’ın talepteki yavaşlamaya bağlı olarak üretim planlarından “4 milyondan fazla iPhone” için büyük bir indirim yapabileceğine dair yeni bir projeksiyon ortaya atıldı.

Bitcoin Ayı piyasasında Apple ’ı geride bıraktı

Apple, şu an “death cross”a giren beşinci ve son FAANG hissesi haline geldi. “Death cross”, aşama yakın zamanda büyük bir satış olabileceğini gösterten bir grafik modeli olarak biliniyor. Bu arada FAANG, borsadaki en iyi beş teknoloji ürünü stokunun kısaltması. Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Alphabet Google.

Bir hisse senedi piyasasının kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamanın altına düştüğünde, “death cross” piyasaları, ayı piyasalarının oldukça doğru bir tahmincisi olarak kabul edilir.

Tüm hesaplarda, düşüş yaşayan FAANG performansı kısa vadede kripto piyasası için yakından takip edilmelidir.

Kripto ayı piyasasına rağmen, Bitcoin, Ocak 2018’den bu yana Apple ve teknoloji sektörü ABD hisse senedi piyasası görülmemiş bir boğa hareketi ile rekor seviyelere çıksa da, genel olarak Apple’dan daha iyi performans gösterdi.

Circle CEO’su tokenizasyonun önemine vurgu yapıyor

Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, kurumsal yatırımcıların kripto gruplarına girmesi ve ana akım kabulünün gelişmesiyle birlikte, önümüzdeki üç yıl içinde Bitcoin’in yükseleceğini iddia ediyor.

Günlük fiyat hareketlerinden bağımsız olarak, Allaire, Bitcoin’in kıt, egemen olmayan bir değer deposu olarak  “çok önemli bir role” sahip olduğunu söyledi.

Dahası, Allaire finansal varlıkların tokenizasyonu yakın gelecekte itici güce neden olacak bir büyüme eğilimi olduğunu ve kriptonun hayatta kalmasını ve gelişmesini sağlayacaklarını söylüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin