featured

Apecoin fiyatı tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi: APE fiyatında daha fazla kayıp bekleniyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apecoin (APE) fiyatı, son topluluk önerilerinin yatırımcı ilgisini yeniden canlandıramamasının ardından 11 Eylül Pazartesi günü tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1,16 dolara geriledi. Zincir içi analiz, fiyatın toparlanma şansını ya da ayıların fiyatı düşürüp düşürmeyeceğini araştırıyor.

APE fiyatının tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1,16 dolara ulaşmasıyla birlikte ayılar artık kesin olarak kontrolü ele almış görünüyor.

Topluluk önerilerine rağmen Apecoin için yeni bir talep görünmüyor!

8 Eylül’de Apecoin (APE) ekibi “oylamaya sunulan 4 APE İyileştirme Önerisi (AIP) “ni duyurdu. Her ne kadar 4 teklif için de oylar kabul yönünde olsa da zincir üzerindeki veriler yatırımcı FUD’unun arttığını gösteriyor.

Apecoin ekibi “ekosistemi genişletme” çabaları kapsamında, içerik oluşturucuları bünyesine katmayı ve onlara yerel APE tokenı ile ödeme yapmayı teklif etti. Ancak zincir üzerindeki veriler, bunun küresel kripto topluluğunda pek yankı bulmadığını gösteriyor.

Topluluğun önerilerine rağmen Apecoin ekosistemine katılan yeni kullanıcıların sayısı tarihi düşük seviyelere geriledi. Aşağıdaki Santiment grafiği, Apecoin’in 10 Eylül’de 258’lik bir Ağ Büyümesi (5d) kaydettiğini ve bu rakamın APE tokeninin Mart 2022’deki başlangıcından bu yana en düşük değer olduğunu göstermektedir.

Apecoin

Ağ Büyümesi (5d), 5 günlük bir süre boyunca oluşturulan cüzdan adreslerinin sayısını toplayarak blok zinciri ağının kullanıcı edinme oranını tahmin eder. Ağ büyümesindeki bir düşüş tipik olarak temel tokenın yeni talep çekmekte zorlanacağı anlamına gelir.

Yukarıda görüldüğü üzere, 8 Eylül’de sunulan son topluluk önerileri APE’ye yönelik yatırımcı ilgisini ateşleyememiştir. Bunun yerine oluşturulan yeni APE adreslerinde gözle görülür bir düşüş olmuştur. Bu durum devam ederse APE tokenı mevcut fiyat düşüş trendinden çıkmak için yeterli talebi bulmakta zorlanabilir.

50M dolar token kilidinin açılmasından önce daha fazla fiyat düşüşü bekleniyor!

Daha düşüş eğilimli bir not olarak Apecoin’in 15 Eylül’de 40,6 milyon tokenin planlanmış bir kilidini açması bekleniyor. Tarihsel fiyat eğilimleri, yatırımcıların bir önceki token kilidini açma etkinliğinden günler önce satış baskısını sık sık yoğunlaştırdığını göstermektedir.

17 Mayıs’taki token kilidinin açılmasından önceki 10 gün içinde Apecoin fiyatı 6 Mayıs’taki 3,80 dolar seviyesinden yüzde 13 düşüşle 3,31 dolara geriledi ve ay sonuna doğru 3,50 dolara yükseldi. Aşağıdaki grafik, temmuz ve ağustos token kilitlerinin açılmasından önce benzer bir düşüş trendini göstermektedir.

Token Kilit Açma, daha önce kısıtlanmış veya kilitlenmiş tokenların dolaşıma sokulmasını içerir. Daha önce kilitli olan bu tokenların önemli bir kısmı dolaşıma girdiğinde, dolaşımdaki kripto para arzı artar. Talepte buna karşılık gelen bir artışla karşılanmazsa token kilitlerinin açılması, yatırımcıların satış yapmasıyla fiyat üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Apecoin Ağ Büyümesinin (yeni talep) tarihi düşük seviyelere gerilediği göz önünde bulundurulduğunda, 15 Eylül’de yapılacak kilit açma işlemi öncesinde düşüş eğiliminin yoğunlaşması muhtemeldir.

APE fiyat tahmini: 1 dolarlık destek çökebilir!

APE token sahiplerinin yüzde 99’undan fazlasının zayıf piyasa talebi nedeniyle kritik seviyenin altında kalmasıyla APE fiyatı önümüzdeki haftalarda muhtemelen 1 doların altına düşecek. Zincir içi perspektiften bakıldığında, 1 dolar desteğini kaybetmek APE fiyatı için yolun sonu anlamına gelebilir.

Mevcut Apecoin sahiplerinin giriş fiyatını gösteren Küresel Fiyat Çevresinde Para Girişi/Çıkışı (IOMAP) verileri de bu durumu doğruluyor. Veriler, 1 dolar seviyesinin altında APE fiyatının önemli bir desteğe sahip olmadığını gösteriyor.

Aşağıda görüldüğü gibi ortalama 1,23 dolar fiyatla 1,78 milyon APE tokenı satın alan 381 adres son savunma hattıdır. Pozisyonlarını kapatmak için son bir hamle yapabilirlerse APE fiyatı toparlanabilir. Ancak tahmin edildiği gibi 15 Eylül’de 50 milyon dolarlık token kilidinin açılması öncesinde düşüş eğilimi artarsa Apecoin fiyatı muhtemelen çok daha fazla düşecektir.

Apecoin

Yine de APE fiyatı 2 doların üzerine çıkarsa Apecoin boğaları bir geri dönüş gerçekleştirebilir. Ancak yukarıda görüldüğü gibi 19.000 adres ortalama 1,75 dolar fiyattan 328 milyon token satın almıştı. Bu alıcı kümesi aynı zamanda mevcut dolaşımdaki arzın çoğunluğunu temsil ediyor. Pozisyonlarını kapatmak isterlerse APE fiyatı geri çekilebilir.

Her ne kadar olası olmasa da bu direnç seviyesi tutmazsa APE fiyatı 2 doların üzerine çıkabilir. Ancak projenin böylesine büyük bir direnç bölgesinin üstesinden gelmeyi beklemesi hâlinde APE İyileştirme Tekliflerinden (AIP) bazı olumlu haberlere ihtiyacı olacaktır.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin