Ant Financial yeni proje açıkladı, Blockchain ile gıda sahtekarlıklarına son!
Ant Financial yeni proje açıkladı, Blockchain ile gıda sahtekarlıklarına son!

Ant Financial yeni projesini açıkladı: Blockchain ile gıda sahtekarlıklarına son

service service
Share

Share This Post

or copy the link

E-ticaret devi Alibaba‘nın bir ödeme ortağı olan Ant Financial, sahte ürünleri saptamayı amaçlayan bir pirinç takip uygulamasının yanı sıra, önümüzdeki ay “bir hizmet hizmet olarak Blockchain” (Blockchain-as-a-service) hizmeti vermeye başlayacak.

Pirinçleri kurtarın! Pirinçleri mi? Evet pirinçleri!

Ant Financial QR kodlu Blockchain sistemine öncelik edecek

Salı günü açıklama yapan şirket, yerel olarak yetiştirilen pirinç üretim sürecini izlemek için bir uluslararası Blockchain kurmak üzere Çin’in Wuchang kentinin belediye yönetimiyle ortaklık kurdu.

Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Wuchang, yerel bir pirinç türünün kaliteli oluşu ile tanınmaktadır. Ancak geçtiğimiz yıllarda haber raporları bölgeden gelen paketlerin bazen daha düşük kaliteli pirinçle karıştırıldığını gözler önüne serdi. Özellikle Çin’de pirincin ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek bile yok. Oradaki insanların nesillerdir severek tükettiği ve yurt dışındaki ziyaretçilerine pazarladığı önemli bir gıda.

30 Eylül’de başlayacak olan servis, Alibaba’nın Tmall e-ticaret satılan “Wu Chang Pirinci” paketleri müşterilere gıda ile ilgili bilgi edinmek için Alipay kullanarak tarayabilecekleri bir QR kodu taşıyacak.

Amaç, her bir pirinç paketi için benzersiz bilgiler içeren bir uygulama yaratmak, böylece taklit ürünlerle ilgili kolayca tespit edilebilir hale gelecek.

Şirket konu hakkında şu açıklamada bulundu:

Pirinç hasat edilmesi, hangi tür tohumların kullanıldığı, paketleme süreci ve nakliyesi ile ilgili tüm detaylar dahil olmak üzere, tüketiciler üretim ve lojistik bilgilerine erişebilecekler.

Blockchain as a service çok yakında “hizmete” sunulacak

Ant Financial, eylül ayında “bir hizmet hizmet olarak Blockchain”i piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Böylelikle daha fazla girişim için Blockchain geliştirme araçlarını sunmuş olacak.

Nisan ayında da Alibaba, gıda sektöründe sahtekarlıkları önlemek için farklı bir Blockchain tabanlı tedarik zinciri uygulamasının denendiğini açıklanmıştı. Bu proje ise Avustralya sağlık şirketi Blockmores ve Yeni Zelanda süt ürünleri üreticisi Fonterra ile ortaklaşa yürütülüyor.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin