freelance çalışan

Anket: “Freelance çalışanların yüzde 38’i düzenli olarak kripto para kullanıyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın tarihli bir Humans.net araştırmasına göre, ankete katılan ve ABD’de yaşayan freelance çalışan 1100 kişinin yüzde 38’i, (385) periyodik olarak veya düzenli olarak kripto para kullanıyor.

Ankete katılanların yüzde 24’ü ise kripto paraları daha önce hiç duymadığını dile getirirken yüzde 41’i hiç kullanmadığını söylüyor.

İncelenen taraflar, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, kripto paraların avantajları için uluslararası ödemeleri ve aracıların (doğrudan ödeme) ortadan kalkması olarak görüyor.

Freelance çalışanlar ödemelerini kripto para ile güvence altına alabilir mi?

Dijital ortamda serbest çalışanlar (freelancer), dijital çağın elinden her iş gelen çalışanlarıdır. Ve bu çalışanlar birçok nedenden dolayı ödemelerini nakit olarak isterler. Bu nedenlerden en önemlisi de çoğu serbest çalışanın müşterileri ile sağlam bir iş ilişkisi kuramaması.

Bitcoin ve diğer kripto paralar, bu denklemde güven sağlama açısından oldukça önemli bir buluş. Ödeme yapılması ya da yapılmaması durumunu alıcı taraf, alıcı adresi ile ilişkili özel anahtarla kontrol ettiği fonları kontrol edebilir.

Bitwage.com gibi işletmeler, bir kişinin herhangi bir işverenden maaşının bir kısmını Bitcoin olarak alabilmesini mümkün kılarken, tutarın geri kalanı da banka hesabına düzenli bir ödeme olarak yatar. Artan talep göz önüne alındığında, ana akım freelance platformlarının yakın zamanda bu fonksiyonlara entegre olması yüksek bir olasılık olarak duruyor.

Ödemelerin kripto para ile yapılmasının bir dezavantajı olarak ise, serbest çalışanın kripto alımını gerçekten isteyip istemedikleri konusunda bir söz sahibi olmamasıdır. Sonuç olarak ödeme sürecinde kripto fiyatında olumsuz bir dalgalanma serbest çalışanın eline daha az tutar geçmesine neden olabilir.

Bu ilk anketten çıkarılacak olan sonuç (Humans.net platformu, 1 milyon kullanıcıya ulaştığı zaman yeni bir anket daha gerçekleştirmeyi planlıyor) Blockchain’de şu anda yeterli sayıda freelancer dostu seçenek bulunmadığı yönünde. Coinbase ne yeni PayPal ne de bir Bitpay değil. Ve standart kripto cüzdanınız da değil. Yeni Waves mobil cüzdanının ise bu amaç için uzun bir yolu var gibi gözüküyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin