Kripto para birimlerini kullanmak, Almanlar arasında popüler
Kripto para birimlerini kullanmak, Almanlar arasında popüler

Anket: Almanların dörtte biri kripto para birimlerini kullanmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya Tüketici Merkezi Hessen ve Saxony 5 Kasım tarihinde yeni bir anket yayınladı. Anket sonuçlarına göre, genç Almanların dörtte birinden fazlası kripto para birimlerini kullanmak istiyor.

Kripto para birimlerini kullanmak, Almanlar arasında popüler

Alman Tüketici Merkezi, kâr amacı gütmeyen, devlet destekli bir ajans. Ajans tüketici koruma ve danışmanlık hizmetleri sunmaya odaklanıyor. Ankete katılanların yarısından fazlası kripto paraları biliyor. Yerel iş medyası Wirtschaftswoche’ye göre, anket 18-39 yaşlarında 1000 Alman arasında gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzde 55’i kripto paraları duyduklarını söyledi. Ancak, kripto paraları duydukları halde şu an için kripto paralara yatırım yapmayanların sayısı yüzde 77.

Öte yandan, katılımcıların %70’i kripto paraları riskli gördüklerini söyledi. Ankete göre, risk tahminleri ile katılımcıların yaşı arasında doğrudan bir oran bulunmuyor. Yani insanlar kripto paraların yaş ilerledikçe daha riskli olduğunu düşünüyorlar. 30 ila 39 yaş arasındaki katılımcılar, kripto paralarına yatırım yapmak için tehlikeli olduğunu düşünüyor. 18 ve 29 yaşları arasındakiler ise kripto paralara yatırım yapabileceklerini söylediler.

ABD’de yaşayan Y kuşağı kripto paralarla ilgileniyor

Ayrıca, anket katılımcıları kripto para birimlerine yatırım yapma riskleri konusunda da uyardı. Hessen Tüketici Merkezi’nde finansal piyasalar ekibi lideri olarak hizmet veren Wolf Brandea, konuya yönelik  şunları söyledi:

Yatırımcıların bilmesi gerekiyor: Yatırım açısından kripto para birimleri gri sermaye piyasaları. Bu piyasalarda düzenleme ya da yatırımcı koruması yok.

Alman hükumeti ayrıca, kripto paralara karşı çok kuşkucu bir duruş sergiliyor. Eylül ayında, Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz, kripto paralarının geleneksel para birimlerinin yerini alamadığını ve bunun da Almanya ekonomisi için bir önemi olmadığını belirtti. Bununla birlikte, benzer bir anket, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirildi. Bu araştırmaya göre, ABD’de yaşayan Y kuşağı kripto paralarla ilgileniyor ve bunların yüzde 36’sı gelecekte kripto paraları kullanmayı düşünüyor.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin