nexo kripto kredi sağlayıcısı
Anında kripto kredi sağlayıcısından yedi ayda 300 milyon dolarlık işlem

Anında kripto kredi sağlayıcısı yedi ay içinde 300 milyon dolarlık işlem yaptığını belirtiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

45 fiat para biriminde anında kredi sunan kripto kredi sağlayıcısı, 170.000’den fazla kullanıcıyı bir araya getirdiğini söylüyor. Yedi aylık bir süre içinde ise 300 milyon dolarlık işlem yapıldığı belirtiliyor.

Nexo, tüketicilerin kripto varlıklarını güvenli bir cüzdana yatırmalarını ve otomatik onaylama yoluyla ve kredi kontrollerine gerek kalmadan anında esnek bir kredi hattına erişmelerini sağlıyor. Daha sonra bu krediyi kartla harcayabilir veya aynı gün ya da ertesi gün banka hesabına havale yapıp, sürpriz ücretler veya döviz komisyonu ödemeden çekebilirsiniz.

Platform, doğrudan kullanıcının kullanılabilir kredi limitinden düşülen faiz oranlarının yıllık yüzde 8’den başlayan (APR) oranlarda olduğunu söylüyor. Ve şirket, bu oranın “ortalama kredi kartı faiz oranlarından çok daha düşük olduğunu” iddia ediyor. Krediler, esnek olup kullanım koşulu gerektirmeden ve ek maliyete tabi olmadan herhangi bir zamanda kullanılabilir.

Nexo, CV VC’nin İsviçre’deki en önemli 50 Blockchain şirketinin listesinde yer alırken dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülkede kredi kullandıran tek kripto kredi şirketi olduğunu söylüyor.

Kripto kredi sağlayıcısı azımsanmayacak büyüme rakamları elde etti

Nexo’ya göre, kripto dünyasındaki “tahrip edici ayı piyasası” şirketin performansını etkilemedi. Ve şirket ilk yedi ayında net 3 milyon dolar kar elde etmiş. Cointelegraph’ın yılın başında bildirildiği üzere, borç verenler fiyatların düşmesi durumunda borçluların varlıklarını satmak konusunda isteksiz oldukları için borç vermeyi talep ettiler.

Aralık ayında, şirket, elde ettiği kazancın yüzde 30 kadar kısmını, yerel NEXO tokeni sahiplerine 912.071 dolar olarak temettü ödemesi yaptı. Nexo ayrıca yüzde 4,80 oranındaki yıllık verimin, Apple, JPMorgan Chase ve Goldman Sachs gibi büyük isimler de dâhil olmak üzere Warren Buffett’in portföyündeki tüm temettü hisse senetlerinden daha yüksek olduğunu iddia ediyor. Bilindiği gibi, Buffett, genel olarak kripto paralar hakkında süregelen bir şüpheciliğe sahip. Milyarder yatırımcı yakın zamanda Bitcoin’i benzersiz, bir değeri olmayan “hayal” olarak nitelendirmişti.

Bu finansal sonuçların neden önemli olduğunu vurgulamak için – operasyonel olmasına rağmen işletmesi kâr elde eden – Nexo, Ernst&Young’dan yapılan bir araştırmayı da aktarıyor. Bu araştırma, 2017’de ilk para tekliflerini (ICO) gerçekleştiren şirketlerin yalnızca yüzde 13’ünün gerçekten çalışan bir ürün olduğunu gösteriyor. Yüzde 71’nin ise piyasada hiçbir ürünü bulunmuyor. Firma konu ile ilgili şunları dile getiriyor:

Tipik olarak, sonraki bir yıl içinde geleneksel bir girişime dayalı yazılım girişimlerinden, işlevsel bir erken aşama ürününe sahip şirketlerin önemli ölçüde daha yüksek bir yüzdesini görmeyi beklersiniz.

Sigortalı ve güvenli

Nexo, kullanıcıların elinde bulundurduğu kripto varlıklarının tamamının üçüncü şahıslara karşı yapılan saldırılara, kopyalamaya, özel anahtarların çalınmasına, içeriden çalınmaya veya sahtekâr davranışlara karşı sigortalı olduğunu dile getiriyor. Bu koruma sigortası, müşterilere güvenlik ihlali durumunda 100 milyon ABD doları tutarındaki zararları telafi edecek şekilde düzenlenmiş. Nexo, bu konuda, BitGo tarafından sunulan (Goldman Sachs tarafından desteklenen) ve Lloyd’un sağladığı bir kurumsal çözüm politikasını benimsemiştir.

Şirket ayrıca, Teminat Koruma Sigortası konsorsiyumunun kurucu üyesi olduğunu ve bu sayede sağladığı ürünlerin imha edilmesi, çalınması veya kullanılamaz hale getirilmesi durumunda borçluların zararlarını tamamen karşılamayı taahhüt ediyor.

Nexo, TechCrunch’ın kurucusu Michael Arrington tarafından desteklendi. Ve Arrington XRP Capital, projeye “önemli miktarda” yatırım yaptı. Şirket, web sitesinin şu an 1 milyardan fazla gösterim aldığını ve Twitter’daki 31.000’den fazla takipçisinin yanı sıra, Telegram topluluğunda 35.000 üyenin ilgisini çektiğini belirtti. Kripto kredi sağlayıcısı, aynı zamanda Forbes, Bloomberg ve Reuters dâhil olmak üzere ünlü ticari yayınlar ve haber servisleri tarafından da tanıtımı yapılmış bir şirket.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin