Andrew Bailey: “Kripto varlıkların potansiyeli göz ardı edilemez.”
Andrew Bailey: “Kripto varlıkların potansiyeli göz ardı edilemez.”

Andrew Bailey: “Kripto potansiyeli riskleriyle beraber kabul edilmeli.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mali İdare Kurumu (FCA) şefi Andrew Bailey, düzenleyicinin yıllık kamu toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında kripto paralarla başa çıkmaya yönelik, faydaları bastırmadan riskleri sınırlayan dengeli bir yaklaşım önerdi.

Andrew Bailey: “Kripto varlıkların potansiyeli göz ardı edilemez.”

İngiltere, kripto para savunucuları tarafından, diğer önemli ülkelerin çoğuna karşı, kripto para ve Blockchain düzenlemeleri nedeniyle ülkeyi geride bırakmakla suçlanıyor. FCA şefinin ifadesi umarız bu sorunun çözülmesi için bir ilerleme başlangıcı olur. Ayrıca Andrew Bailey konuşmasında şu açıklamaları da yaptı:

FCA kesinlikle yenilikçiliğin bir destekçisi olmalı. Ancak bunu bazı yenilik biçimlerinden ve ortaya çıkarabilecekleri yeni sorunlardan kaynaklanan tehditlere karşı dengelemeliyiz. Bunun iyi bir örneği kripto varlıklar. Temel teknolojilerinin potansiyeli ve kripto varlıkların kendileri için rolleri göz ardı etmemekle birlikte, riskler aşikâr. Bu konuları değerlendirmek ve uygun yanıtlar almak için İngiltere Hazinesi ve Bank ofisi ile yakın bir şekilde çalışmaktayız.

FCA daha önce kriptolarla ilgili olarak büyük finans kurumları için bir uyarı yayınladı, ancak olumlu yada olumsuz daha fazla adım atmadı. İngiltere hükümeti, hazinenin bir parçası olarak Mart ayında Fintech Sector Strategy adlı yeni bir kripto varlık görev gücü oluşturdu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin