Alibaba ve onun bulut depolama hizmeti herkesi heyecanlandırıyor
Alibaba ve onun bulut depolama hizmeti herkesi heyecanlandırıyor

Alibaba Blockchain teknolojisini uluslararası ödemelerde kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir patent başvurusuna göre, uluslararası ödemeleri hızlandırmak için Çin e-ticaret devi Alibaba Blockchain teknolojisinin kullanımını araştırıyor.

Alibaba Blockchain teknolojisini sınır ötesi işlemlerde kullanacak

“Bir Blockchain’de Hesap Dengesini Ayarlayan Bir Sistem ve Yöntem” isimli patent başvurusu, bu yılın Ocak ayında Çin Fikri Mülkiyet Ofisi’ne sunuldu. Bir Blockchain üzerinde hesap bakiyelerini ayarlama kavramının üstesinden gelmeyi amaçlayan şirket, sistemin özellikle üçüncü taraf bir ödeme satıcısını içeren sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.

Patent belgesinde, üçüncü taraf ödeme hizmetlerinin ve farklı bölgelerdeki bankacılık ortaklarının, öngörülen Blockchain’i oluşturmak için nodeler olarak işlev görecekleri belirtiliyor. Ardından her bir node, üçüncü taraf ödeme satıcılarının mobil cüzdanlarındaki hesapları yansıtan bir kullanıcı bakiyeleri defteri tutacak.

Blockchain tabanlı bir havale hizmeti başlatılıyor

Bir işlem talebi başlatıldığında, nodeler Blockchain’e kodlanmış akıllı sözleşmelerin tetiklenmesiyle uygulanan bir prosedür izlenerek, uyulması gereken yasal uyum prosedürlerini dikkate alarak, kullanıcının hesap bakiyesini doğrulayacak.

Daha sonra nodeler, işlemden geçirilen miktarı merkezi olmayan bir şekilde gönderen ve alan kullanıcıların dengesini güncelleyecek. Böylece bir aracıya olan ihtiyacı ve işlem süresinde ortaya çıkan gecikmeleri ortadan kaldıracak. Her ne kadar Alibaba, sistemi ticari olarak nasıl uygulamak istediğini açıklamamışsa da, şirketin ödeme ortağı Ant Financial, Blockchain tabanlı bir havale hizmetinin piyasaya sürüleceğini duyurdu.

“Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün ötesinde.”

Alibaba’nın mali kolu olan Ant Financial, Blockchain tabanlı sınır ötesi para transferi hizmetinin lansmanını yaptı. Bu kapsamda ilk havale işleminin tamamlandığı belirtiliyor. Havale işlemi Hong Kong ile Filipinler arasında gerçekleştirildi. Söz konusu işlemin sadece 3 saniye sürdüğü söyleniyor. Etkinliğe Alibaba‘nın kurucusu ortağı Jack Ma da katıldı. Jack Ma’a göre, Blockchain’in insanların geleceği üzerindeki etkisi hayal gücümüzün çok ötesinde.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin