ether
Analiz: Constantinople Hard Forku Ether pazarını nasıl etkiler?

Analiz: Constantinople Hard Forku Ether pazarını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ether fiyatlarındaki dalgalanma önümüzdeki günlerde artabilir görüşü hâkim olmaya başladı. Tüm gözler yarın gerçekleşmesi planlanan Ethereum güncellemesinin üzerinde.

Dünyanın en büyük altcoininde gerçekleşecek olan iki parçalı bir yükseltme planı Constantinople hard forku, Ethereum Blockchain’de 7.280.000 bloğunda yapılacak. Yazım esnasında Ether’in blok yüksekliği 7.272.826’dı. Yani son iki hafta boyunca günde yaklaşık 4.200 blok çıkarıldığı göz önüne alındığında forkun sonraki 24 ila 48 saat içinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Bununla birlikte, geçmiş dönem verileri Ether fiyatlarındaki değişkenliğin bir yazılım güncellemesinden önce saatlerce yükselme eğiliminde olduğunu gösterdiğinden, değişiklik geliştiricilerin ve kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Örneğin, Ether fiyatlarındaki dalgalanma, 16 Ekim 2017’de Byzantium hard forkunun yapılması ile yükseldi ve sonuçta ortaya çıkan belirsizlik ile traderler, ETH satmaya ve alış pozisyonlarını azaltarak yüzde 20 fiyat kaymasına neden oldu.

Byzantium hard fork dönemi

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, o tarihte işlem yapanlar, Ethereum protokolündeki bir değişikliğe yatırım yapmak istemiyorlardı.

Hem alış hem de satış baskısının momentumunu ölçmek için kullanılan “The Chaikin Money Flow “ (CMF) göstergesinin, fiyatlar 20 günlük düzeltme periyoduna girdiğinde aşağı doğru bir yönelim yaptıktan sonra 14 Kasım 2017’de yükseliş bölgesine (0’ın üzerinde bir hareket) geçtiği görülüyor.

Genel olarak, Ether’in fiyatının fork meydana geldikten sonra kanal hareketinin üstüne çıkması toplam 34 gün sürdü. Bu nedenle tarih tekerrür ederse, Constantinople yükseltmesi gerçekleştikten sonra çok haftalık bir yan eğilim içinde Ether fiyatı düşebilir.

Ether’in mevcut durumu

Yine de mevcut ticaret koşullarını ve şu anda kripto paralar için genel ayı piyasası da göz önünde tutulmalı.

ETH/USD Pazar günü, üç ayın en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından fiyatının yüzde 17 düştüğü kayda değer bir satış gördü. Günlük zaman dilimindeki CMF hala sıfırın üzerinde bir değerde bulunuyor. Bu nedenle göstergeye göre düşüş eğilimi henüz doğrulanmadı.

Bununla birlikte, eğer ayılar, fiyatı düşürmeye devam ederse, satış hacmi önemli ölçüde artmadıkça satışların kısa ve hızlı şekilde gerçekleşebileceğini görebiliriz. Bu durumda düşüşe bağlı olarak 123 dolar destek seviyesi önemli hale gelir.

Eğer Constantinople forku, Byzantium forku sonrasında Ether pazarlarında üretilen fiyatlara benzerse, Ether fiyatı yüzde 20’nin üzerinde bir düşüşe geçer. Planlanan güncellemedeki gecikmelerin piyasayı etkilemesi olası ve traderler buna göre hazırlık yapmak isteyebilir.

Constantinople hard forku, bu yılın Ocak ayında, o sırada MarketWatch tarafından bildirildiği gibi Ether fiyatında hafif bir düşüşe neden olarak öngörülemeyen hatalar nedeniyle ertelenmişti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin