featured

Popüler analistten Cardano yatırımcılarına uyarı: Balinaların sessizliği fiyatı dibe mi çekecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), yeni bir düşüş yaşama riski ile karşı karşıya. Şu anda kritik destek noktasını test edilirken, balina ve DeFi aktivitesindeki düşüşler fiyat için endişe verici işaretlerdir. ADA fiyatının kısa vadeli tahminin nötrden negatife dönmesi önümüzdeki hafta için belirsiz yaratıyor. Dolayısıyla yatırımcıların güveni de azalabilir.

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, Cardano’nun “balina aktivitesinde bir durgunluk” yaşadığına dikkat çekti.

Martinez, Cardano hakkındaki düşüncelerini 5 Nisan tarihinde X sosyal platformunda yaptığı paylaşım ile dile getirdi. Analist, ADA fiyatı için sırada daha fazla korelasyon olabileceğini belirtirken gelebilecek düşüş konusunda da yatırımcıları uyardı.

Analist yaptığı paylaşımda özellikle 1 milyon doların üzerinde ADA tokenı tutan balina yatırımcılarının hareketlerine dikkat çekti. Burada en ilgi çeken olay, günlük işlem sayısının 202’ye düşmesi oldu. İşlem sayısının bu kadar düşük oldu en son zaman, fiyatın da şimdiye göre çok daha düşük olduğu Şubat ayının sonlarıydı.

Cardano ADA

Cardano (ADA) fiyat analizi: Düşüş derinleşecek mi?

Teknik açıdan bakıldığında ADA şu anda 0,58 dolarda bulunan kritik destek noktasında konsolide oluyor. Tarihsel olarak bu seviye hep direnç gösterdi ve hem fiyat toparlanması hem de trend değişimleri için kilit bölge görevi gördü.

Bu nedenle, popüler analistin yorumlarında bulunan konsolidenin korunması durumunda ADA fiyatında bir yükseliş gelebilir.

Öte yandan yaklaşmakta olan bir düşüşle karşı karşıya kalmak, 0,45 dolar seviyesine doğru aşağı yönlü hareketin devam etmesine neden olabilir. Ayrıca teknik göstergelerden günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş yönlü bir momentuma ve toparlanma gücü eksikliğine işaret ediyor.

Üstelik ekosisteminde kilitlenen toplam değer (TVL) son 30 günde %22’nin üzerinde bir kayıp kaydetti ve 378,24 milyon dolara düşerek büyük bir darbe aldı. Bu kayıplarla Cardano, DefiLlama endeksine göre TVL sıralamasında 17. sıraya geriledi.

Cardano’nun piyasa değeriyle ağırlık kazanan toplam değeri göz önüne alındığında, bir başka düşüş sinyali olabilir. Bu anlamda ADA’nın 20,81 milyar dolarlık piyasa değeri, ekosistemi TVL’den 55 kat daha yüksektir. Bu nedenle, rakip ekosistemler ve tokenlarla karşılaştırıldığında DeFi ve Web3 varlığının aşırı satın alındığına işaret ediliyor.

Genel olarak, yatırımcıların ADA fiyatındaki potansiyel düşüş işaretlerini yakından izlemesi ve kararlarını ona göre vermesi gerekiyor. Düşen balina faaliyetinin yanı sıra, Cardano’nun DeFi ekosistemi ve tokenları büyük bir sermaye çıkışına tanık olurken, ADA tarihi destek noktasını korumakta zorlanıyor.

Durum böyle iken, yatırımcılar 2024 yılında yeni çıkan ve yüksek potansiyelli yeni projelere göz atmak isteyebilir. 5th Scape Coin, şu anda ön satış aşamasında olan ve benzersiz özellikleri ile rakiplerinden ayrılan yeni bir projedir.

5th Scape: Kripto dünyası ile VR ekosisteminin kusursuz uyumu

Yenilikçi bir ön satış ile kripto para dünyasına giriş yapan 5th Scape projesi, gelişmiş bir VR ekosistemine özel bir erişim sağlıyor. 5SCAPE tokenları sanal gerçekliğin geleceğine bir yatırım vadediyor.

5SCAPE Tokenı Ziyaret Edin

Deflasyonist bir tasarıma sahip olan proje, maksimum 5,21 milyar tokenlık bir arza sahiptir. Bu arzın yüzde 80’i ön satış aşaması için ayrılmıştır ve bu aşamada 15 milyon dolar toplanılması bekleniyor. Ayrıca 5th Scape potansiyel fiyat hedefleri de dikkat çekiyor. Şu anda 5SCAPE tokenlarına 0,00215 dolarlık bir fiyatla sahip olmak mümkün. Ön satışın sonraki aşamasında ise fiyat 0,00327 dolar olacaktır. Her aşamada fiyatın arttığı göz önünde bulundurulduğunda, erken dönem yatırımcısı olmak maksimum kâr elde edilmesine olanak sağlayabilir.

FinanceInBold


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin