bitcoin neden düştü, bitcoin dolar, bitcoin fiyatı, bitcoin analizi, bitcoin kaç tl
Analistlere göre son Bitcoin düşüşü neden kaynaklandı?

Analistlere göre son Bitcoin düşüşünün sebebi “nakite dönüş”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Haziran tarihinde bazı borsalarda 10 bin dolar barajını bir kez daha aşan Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde 9.200 dolar seviyesine geri döndü. Bitcoin dolar karşısında gücünü koruyamazken son iki gün içerisinde istikrarlı bir şekilde tırmandı ve 9.500 dolara yeniden yaklaştı. Peki Bitcoin grafiği neden seyrini yitirdi? Analistler yorumladı.

Son hareketlilik analistler ve traderlar arasında bir korkuya sebep oldu zira Bitcoin düşüşü borsalardan değil, nakit paraya dönen insanlardan kaynaklanıyor gibi görünüyor. BTC bir anda “herkesin aradığı cevap” gibi görünmemeye başladı.

ABD’nin ekonomi politikası insanları kripto para birimlerine itti

Son iki ay içinde, Bitcoin’in aniden sadece fiyatta değil, genel meşruiyette de arttığı bildirildi. Amerikan ekonomisine enjekte edilen 2 trilyon doların onaylanmasının ardından, birçok kişi para basmanın daha büyük sorunlara yol açabilecek geçici, kısa vadeli bir çözüm olduğunu düşündü. Mesela enflasyon gibi…

Bu sebeple birçok kişi servetlerini bu tür problemlere karşı korumanın bir yolu olarak Bitcoin, kripto para, altın ve diğer spekülatif varlıklara yöneltti. Bu bir süre devam etti ve Bitcoin fiyatı geçen ay birkaç kez neredeyse 10 bin dolara ulaştı. Ancak şimdi herkes bir kez daha nakitte mutlu gibi görünüyor. Peki bu ani değişiklik neden gerçekleşti?

“Nakit paraya geçiş Bitcoin fiyatı için olumsuz oldu.”

Trade Block Dijital Para Araştırması Direktörü John Todaro, bu eğilimin sadece son iki günde yüzde beş ya da altı oranında düşen hisse senedi piyasası sebebiyle gerçekleştiğini belirtti.

Bugün nakit paraya ciddi bir geçiş gerçekleşti, hatta altın ETF’si bile düştü. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri satışa karşı bağışık değildi ve varlıklar arasında artan bir korelasyonda, neredeyse her şey daha da düştü.

Block Tower Capital’ın işlem başkanı Avi Felman da benzer hisler paylaştı ve Bitcoin’in düşüşünü hisse senedi piyasalarındaki çöküşe bağladı:

Hisse senedi piyasalarındaki son keskin düşüş, Bitcoin’in 10 bin doları kırma mücadelesini izleyen yatırımcıları sarstı. Hisse senedi piyasaları olumsuz yönde devam edilebileceğini gösterdi. Bu durum dijital varlık yatırımcıları için hisse senedi piyasalarının son kez düştüğü ve artık yükselişe geçeceği hissini kuvvetlendirdi.

Bu arada son görüldüğünde Bitcoin fiyatını 30 kat tırmandıran bir işaret yine görüldü. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin