İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı
İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı

Analistler, hareketsiz duran yüksek miktardaki balina adresleri konusunda uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analistleri, Bitcoin’in ilk sahipleri olan ve atıl duran balina adreslerinin hareket etmesi durumunda pazar fiyatlarını önemli derecede etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Twitter’da kripto para hareketlerini izleyen meşhur @whale_alert hesabının arkasındaki kişiler, görünüşte uykuda olan bir Bitcoin adresinin neredeyse 80.000 BTC’ye (750 milyon dolar) sahip olduğunu ve mal sahibinin hepsini satmaya karar vermesi halinde, kripto parada ciddi derecede fiyat hareketleri olabileceğine dikkat çektiler:

Ancak bu adresin durumu hakkında bir şey söylemek gerçekten zor: Bu anahtarlar kayıp mı? Bu kişi hala hayatta mı?

Hareketsiz duran büyük miktarlı Bitcoin adreslerine buradan ulaşabilirsiniz

‘Bitcoin balina etkisi’ daha önce kendini gösterdi

Bitcoin balinalarının gücünün son zamanlarda gösterilmiş olması olası. Whale Alert, SFOX’a 29 Ağustos – 6 Eylül 2018 tarihleri ​​arasında kripto para balinalarının, fonları tek bir cüzdandan borsaya aktardıktan sonra yaklaşık 1 milyar dolarlık Bitcoin aldığını söyledi.

Cüzdandaki Bitcoin’in çoğu satıldığında, Bitcoin’in fiyatı neredeyse yüzde 15 oranında düştü ve 30 günlük dalgalanma neticesinde neredeyse yüzde 25 oranında arttı.

Başka bir örnek, Güney Kore’deki bir dark web çocuk istismarı görüntülerinin yakın zamanda ele geçirilmesiyle ilgiliydi. Polis, faillerden el koyduğu büyük miktardaki Bitcoin’i açık artırmayla sattı.

Whale alert, açık arttırmada 10.000 BTC’yi (94 milyon $) izlemeyi başardı; ilgili tutarlar büyük olasılıkla satış için kripto para  borsası Binance’a gönderildi.

Whale alert, “büyük ihtimalle bu büyük işlemden sonra BTC’nin fiyatı düştü” dedi. Bu, Binance’in açık artırmadan sadece birkaç saat sonra hacminde bir artış olduğunu gösteren emir defteriyle  destekleniyor gibi görünüyor.

Sonunda BTC’nin satılması Binance’da Bitcoin’in fiyatını 8.062,56 dolardan 7.856,89 dolara düşürdü.

thenextweb


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin