Kripto para borsalarına gelen günlük yeni kullanıcı sayısı çarpıcı düzeye ulaştı!
Kripto para borsalarına gelen günlük yeni kullanıcı sayısı çarpıcı düzeye ulaştı!

Analistler “Çin değil” dedi ve Bitcoin’de düşüşün nedenlerini açıkladı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin polisinin 4,2 milyar dolar değerinde kripto paranın ele geçirildiğini açıklamasının ardından Bitcoin’in fiyatı düştü. Ancak analistler düşüşün bununla pek alakası olmadığını söylüyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, olumsuz gelişmelerin doruk noktasına ulaşmasının ardından son 48 saat içinde önemli ölçüde düştü. Temel olarak, BTC fiyatının düşmesine muhtemelen katkıda bulunan üç temel faktör vardı.

The 15-minute price chart of Bitcoin

Bitcoin’de düşüşün nedenleri

Birincil faktör, Çin polisinin 4,2 milyar dolarlık kripto para birimini ele geçirmesiydi. Diğerleri arasında OKEx çözücü fonlar ve ABD Hazinesinin kripto cüzdanlarını düzenlemek için hareket ettiği bildirildi.

Ancak Bitcoin piyasa analisti David Puell, Çin polisi tarafından ele geçirilen Bitcoin’in muhtemelen çoktan satıldığını söyledi. BTC daha önce satılmışsa, gelecekte BTC’ye herhangi bir ek satış baskısı getirmeyecektir.

Çin polisi tarafından ele geçirilen Bitcoin zaten satıldı – en kötüsü bitti

Ergo’daki araştırmacılar, bir yılı aşkın süredir Çin polisi tarafından ele geçirilen fonların hareketini izliyor. Zincir üzerindeki hareketler, BTC’nin zaten satıldığını gösteriyor.

Puell, önde gelen zincir içi araştırmacıların, ele geçirilen BTC’nin muhtemelen geçen yıl boyunca satıldığını doğruladığını söyledi.

“İşte son zamanlarda kripto medyasında gördüğümüz tüm PlusToken haberleriyle ilgili anlaşma. Mesele şu ki, Çin hükümeti resmi durumu belirttikten sonra şimdi rapor ediliyor. Ergo bu hikayeyi bir yıldan fazla bir süre önce zincirdeki topluluğa açık hale getirdi. Bu ‘resmi’ kaynakların söylediği kadarıyla, Bitcoin basitçe ele geçirildi ve Çin’in ulusal hazinesinin bir parçası olarak saklandı. Benim anladığım kadarıyla, Bitcoin’in çoğu zaten çok özel koşullarda satılmış.”

Çin polisinin BTC’nin dolaşımdaki arzının yaklaşık %1’i olan 194.775 BTC’ye el koymasıyla ilgili ilk haber piyasada belirsizliğe yol açtı.

Ancak, şimdi daha fazla ayrıntı ortaya çıktığına ve el koymanın BTC üzerinde yüksek satış baskısı yaratmayacağına göre bunun düşüşle pek ilgisinin olmadığı görülüyor.

ABD’nin hamlesi

Orta vadede, ABD Hazinesinin  kripto cüzdanlarıyla ilgili düzenlemeyi planladığı bildirildi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong 26 Kasım’da şunları yazdı:

“Geçen hafta ABD Hazine Müsteşarı ve Sekreteri Mnuchin’in görev süresinin bitiminden önce kripto cüzdanları ile ilgili bazı yeni düzenlemeler yapmayı planladığına dair söylentiler duyduk. Bunun istenmeyen yan etkileri olacağından endişe duyuyorum ve bu endişeleri paylaşmak istedim.”

Düzenleme uygulamaya girerse Armstrong, borsalara bağlanan cüzdanların kimliğini doğrulamak için borsaların adım atmasının gerekebileceğini belirtti. Örneğin, kendi kendine barındırılan bir cüzdan bir borsaya para gönderecekse, borsa, cüzdanın sahibinin kimliğini kaydetmelidir.

Bu, birçok soruna neden oluyor çünkü gözetim dışı cüzdanların kimliklerini kaydetmek zordur. Armstrong, kullanıcıların gizlilik nedeniyle daha fazla bilgi vermek istemeyeceklerini belirtti.

“Son olarak, finansal gizliliklerine değer veren birçok alıcı (ABD’de veya yurtdışında), çeşitli şirketlere hacklenebilecek veya çalınabilecek daha fazla kimlik belgesi yüklemek istemeyebilir.”

Böylesine karmaşık bir mevzuat parçasında ortaya çıkabilecek birçok sorun nedeniyle, endüstri yöneticileri bunun onaylanacağından şüphe ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin