featured

Analistler Bitcoin yatırımcılarını uyarıyor: Eylül ayında BTC 20 bin dolara gerileyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eylül ayının Bitcoin (BTC) için en kötü dönem olduğu kanıtlanmıştır ve bu yıl da durum farklı görünmüyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yedi spot Bitcoin ETF başvurusunu ertelemesinin ardından güçlü bir satış baskısı altına girdi.

Bitocoin fiyatı daha fazla düşebilir…

Basın saatine göre BTC fiyatı 25,778 dolardan işlem görüyor ve piyasası 500 milyar doların üzerinde seyrediyor. Piyasa analistleri, görünürde net bir katalizör olmaması nedeniyle Bitcoin fiyatının daha da düşebileceğine inanıyor.

Popüler kripto analisti Micahel Van de Poppe, özellikle ETF onaylarında gecikmelere tanık olduğumuz için daha fazla düşüş eğilimi beklentisiyle birçok kısa pozisyonun birikmesinin muhtemel olduğunu yazıyor. Bu, yükseliş trendine geçmeden önceki son düşüş olabilir. Analist şöyle devam ediyor:

“Eylül ayı piyasalar için genellikle berbat bir aydır. Bitcoin için tarihteki en kötü aydır ve önceki yıllarda da muazzam miktarda kan aktığını görüyorduk.”

BTC tarihinde, yeşil bir eylül ayının yaşandığı tek iki örnek 2015 ve 2016 yıllarıydı. Bu tarihten sonra BTC fiyatı her ay ortalama yüzde 5-8 oranında değer kaybetmiştir. Bu, Bitcoin fiyatının 200 haftalık EMA’sının altına düşebileceği ve 23-24 bin dolara doğru ilerlediği anlamına gelebilir.

BTC fiyat aralığı olan 24.700 ila 25.200 dolar, potansiyel giriş noktaları için izlenmesi gereken önemli bir alandır. Bu düşük seviyelerin başarılı bir şekilde test edildiğini görürsek önemli yükseliş sapmalarının oluşmasına yol açabilir. Bununla birlikte bu aralık aşılırsa muhtemelen 23.000 ila 23.500 dolar civarında, hatta 20.000 dolara kadar daha derin seviyelere doğru ilerliyor olabiliriz.

Bitcoin zincir üstü göstergeleri zayıflık gösteriyor

BTC fiyatı güçlü bir satış baskısı görmeye devam ederken zincir üzerindeki veriler de BTC’nin 25.400 dolar seviyesinde büyük bir destekten yoksun olduğunu doğruluyor.

Bitcoin

İzlenmesi gereken bir diğer istikrarlı ölçüt de balina stablecoin birikimidir. Santiment’e göre, BTC balinaları şu anda tamamen kararsız görünüyor. BTC balinalarının stabilcoin cüzdan büyüklüğündeki bir artış, bir geri dönüşe işaret edecektir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin