featured

Popüler analist Bitcoin fiyatı için umutlu: Son çeyrekte sürprizler olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, Eylül ayına düşüş trendinde giriş yaptı. Bununla birlikte bazı analistler fiyatın 23,000 dolar ile 24,000 dolar aralığına düşeceğini tahmin ediyor. Popüler kripto analisti Michael van de Poppe, bunun “yukarı doğru ilerlemeden önceki son düşüş” olabileceğine inanıyor.

Bitcoin yatırımcıları, özellikle önde gelen kripto analisti Michael van de Poppe’un son piyasa dalgalanmaları konusunda uyarı yapması nedeniyle gergin olabilir. Fiyatın kritik seviyelerin altına düşmesi sebebiyle piyasada bir tedirginlik oluşması normaldir.

Bitcoin yeni ayda nasıl performans gösterecek?

Van de Poppe, Eylül ayının tarihsel olarak BTC için zor bir ay olduğuna inanıyor. Piyasa lideri en son 2016 ve 2015 yıllarında olumlu bir Eylül ayı geçirmişti. O yıllardan sonra fiyat genellikle her Eylül ayında %5 ile %8 arasında değişen kayıplar yaşadı. Bu tarihsel eğilim göz önüne alındığında analist, fiyatın daha da düşebileceğini ve muhtemelen 23,000 ila 24,000 dolar arasındaki seviyelere gerileyerek 200 haftalık EMA seviyesinin de altına gideceğini düşünüyor.

Bitcoin

Son fiyat düşüşünün nedeni ne oldu?

Popüler analist ayrıca, son dönemdeki agresif fiyat düşüşünü 25,800 dolar civarında daha da yakından inceliyor. Bazıları bunu cazip bir giriş noktası olarak görse de Van de Poppe şüpheci olduğunu dile getirdi. Çünkü bu kadar önemli bir düşüşün ardından ufukta başka bir düşüş olabileceğine inanıyor. Fiyat başka bir darbe aldığında ve kritik 25,700 dolar seviyesinin altına düşüp orada kaldığında tahminlerinin doğru olduğu ortaya çıktı.

Yine de henüz tüm umutların tamamen ortadan kaybolduğu söylenemez.

Son dönemde yaşanan fiyat düşüşü ve ETF onaylarındaki gecikmeler nedeniyle daha fazla tasfiye  beklentisine rağmen Van de Poppe hâlâ umutlu. Popüler analist, bunun “yukarı doğru ilerlemeden önceki son düşüş” olabileceğini öne sürüyor.

Tarihsel kalıplara atıfta bulunarak, 2015’in son çeyreğinin büyük bir yükselişe şahit olduğuna dikkat çekti. Tarih tekerrür ederse, bu yılın sonu Bitcoin için önemli bir geri dönüşe işaret edebilir. Özellikle de 2024, kripto para piyasası lideri için çok önemli bir yıl olabilir.

İzlenmesi gereken önemli fiyatlar

Van de Poppe’a göre Bitcoin’in 24,700 ila 25,200 dolar arasındaki fiyat aralığı yakından takip edilmeyi hak ediyor. Eğer fiyat bu aralığın etrafında seyrederse, bu durum en düşük seviyelerin sona erdiğini gösterebilir ve potansiyel olarak bir yükseliş sinyali verebilir. Bununla birlikte, eğer bu bölge ihlal edilirse, 23,000 ila 23,500 dolar arasındaki seviyelere, hatta 20,000 dolara kadar düşebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

Her zaman olduğu gibi, Michael van de Poppe gibi uzmanların görüşleri, kripto para piyasalarının geleceğini değerlendirmek için değerli rehberlik sağlıyor. Potansiyel yatırımcılar için bu yılın son ayları ve 2024’ün başı kritik karar alma anları olabilir.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin