Analistler Bitcoin fiyatındaki son durumu ele aldı: İşte olasılıklar
Analistler Bitcoin fiyatındaki son durumu ele aldı: İşte olasılıklar

Analistler Bitcoin fiyatındaki son durumu değerlendirdi: Peki olasılıklar neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı takla atmaya devam ediyor. Piyasa değerine göre bir numaralı kripto para birimi, çalkantılı bir 2018 yılı yaşıyor. Bir uzman kripto para piyasası mücadele etmeye devam ederken Bitcoin’in 2.500 dolar seviyesinin altına inebileceğini öngörüyor. Analistler Bitcoin fiyatındaki son durumu değerlendirdi. Hep birlikte olasılıklar neler görelim.

Bitcoin fiyatı yılın en düşük seviyesini gördü

Bitcoin fiyatı Cuma günü 6.000 doların altına düştü ve fiyat 2018 yılı için yeni bir düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı dünkü ticaretinden bu yana 700 dolardan fazla düşüş gösterdi. Kripto para biriminin piyasa hacmi de düşerek 102 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu rakamla lider kripto paranın işlem hacmi de yılın en düşük seviyesini gördü. Bitcoin yazım sırasında %6 oranında düşüşle 6.138 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para şu anda, 105 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bitcoin fiyatına ilişkin grafik
Bitcoin fiyatına ilişkin grafik

Analistler Bitcoin fiyatındaki son durumu ele aldı: İşte olasılıklar

Blue Line Futures Başkanı Bill Baruch, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in volatilitesinin uzun zamandır görülmeyen en düşük seviyelerde yer aldığını, bunun büyük olasılıkla bir dip sinyali olduğunu belirtti. Ayrıca Bill Baruch lider kripto paranın Aralık 2017’deki zirvesinden bu yana yüzde 70 oranında değer kaybettiğini vurguladı. Baruch, Bitcoin’in volatilitesinin azalmasının satışın tükenmeye başladığına işaret ettiğini de ekledi.

Arka arkaya iki kripto para borsasının hacklenmesi bireysel yatırımcıları sektörün dışına itmiş olabilir. Piyasada, ufak bir gelişmeyle paniğe kapılarak satışlar yapılması ise çok garip. Analist Janine Wolf, son zamanlardaki düşüş trendinin görünürde bir sonu olmadığını belirtiyor. Janine Wolf açıklamalarına şunları ekliyor:

Directional Movement Index’i, bu yılın başlarında satış fiyatından bu yana en güçlü negatif eğilime işaret ediyor. Fiyat düşüşlerinin sonu yakın vadede görünmüyor.

Analistler Bitcoin fiyatının 2.500 doların altına inebileceğini düşünüyor

Bitcoin’in düşme derecesi ne olursa olsun, Londra Fintech Week’in kurucusu Luis Carranza, Bitcoin’in geri döneceğine inanıyor. Luis Carranza konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto paraların fiyatı tahmin edilemez. Çünkü fiyatlarda ciddi düşüşler ve artışlar var. 4.500 dolar dip olabilir. Ancak 4.500 dolar seviyelerini görürsek 2.500 dolarlara kadar da inebiliriz.

Bitcoin fiyatı konusunda iyimserler olan analistler, Bitcoin’in toparlanma nedenleri olarak düzenlemelerin netleşmesi ve kurumsal yatırımların artmasını gösteriyor.

“Sektörü olumlu gelişmeler bekliyor gibi.”

Piyasadaki net düzenlemelerin rolünü yorumlayan Londra Ticaret Akademisi’nden Gavin Pannu konuya yönelik şunları söyledi:

Merkez bankası çalışanları kripto paraların popüler olduğu dönemde sessiz kaldılar. Ancak şimdi ise bu alanda çeşitli çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Sektörü olumlu gelişmeler bekliyor gibi. Kripto paraların düzenlenmesi, yatırımcıların endişelerini hafifletebilir.

“Büyük paraların hızlıca piyasaya akması muhtemel.”

eToro’dan Matthew Newton gibi uzmanlar, piyasaya giren kurumsal paranın  sektöre yeni bir soluk getirdiğini düşünüyor. Newton’a göre, piyasada büyük yatırımcıların varlığı, kripto dünyasındaki önemli bir gelişme. Goldman Sachs ve Nasdaq gibi önemli isimler, son aylarda kripto paralar konusunda önemli girişimlerde bulundu. Ancak Newton, uygun düzenlemelerin piyasaya büyük para akışı sağlayacağına inanıyor. Matthew Newton açıklamalarına şunları ekliyor:

Kurumsal yatırımcıların sektöre girmesi için daha fazla yapılandırılmış ürünlere ve bir çeşit düzenleyici gözetime ihtiyaç var. İtibar riski, bu tarz yatırımcılar için büyük bir sorun. Uygun bir düzenleyici çerçeve oluşturulduğunda, büyük paraların hızlıca piyasaya akması muhtemel.

Bitcoin için fiyat tahmininiz nedir? Bitcoin’in 2017 sonlarında ulaşılan yüksek seviyelere tekrar ulaşacağını düşünüyor musunuz? İsterseniz yorumunuzu bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin